Pandemie en Brave New World door Klaus Schwab.

« De vijand die wij bestrijden is onzichtbaar; onze familie, vrienden en buren kunnen allemaal bronnen van besmetting worden; de dagelijkse rituelen die wij koesteren, zoals het ontmoeten van een vriend op een openbare plaats, kunnen vectoren van overdracht worden; en de autoriteiten die ons proberen te beschermen door beheersingsmaatregelen af te dwingen, worden vaak gezien als vertegenwoordigers van onderdrukking(1) « . Illustratie: Philippe Debongnie Als je het leest, denk je dat je kijkt naar Le Soir, Le Monde, TF1 of RTBF; luisteren naar een persconferentie van de regering, een nieuwsprogramma, het volgen van het radiojournaal. Covid-19: The Great Reset (TGR), is een mentaal model, een ready-to-think, een agenda, de bijbel van een avatar ideologie en uiteindelijke apotheose(2) van datgene wat onze samenlevingen sinds de jaren tachtig heeft veroverd. Of het nu geschreven is door Klaus Schwab en Thierry Malleret, of door een groot adviesbureau, het getuigt van één enkel …
Notes et références
  1. Toutes les citations reprises dans ce texte, sauf mention contraire, sont tirées du livre de Klaus Schwab et Thierry Malleret, Covid-19 : La grande réinitialisation.
  2. https://www.ln24.be/2022–03-25/pour-le-patron-de-blackrock-lamondialisation-cest-mort
  3. https://www.kairospresse.be/dune-epidemie-gerable-a-une-catastropheterrifiante/
  4. Voir https://www.kairospresse.be/dune-epidemie-gerable-a-une-catastropheterrifiante/
  5. L’auteur ajoute « plus juste et plus vert », mais ce n’est, nous le verrons, que de l’enfumage.
  6. https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/about
  7. Le verbe est entouré de guillemets, cf p.96.
  8. https://www.kairospresse.be/nouvelles-technologies-et-transition-numeriquelillusion-technocratique-la-lumiere-de-la-5g/?
  9. https://www.lesoir.be/390333/article/2021–08-20/elon-musk-devoile-le-teslabot-un-robot-humanoide-video
  10. Cf. p.128, note de bas de page.

Espace membre

Leden