Revolutie, opstand, rebellie… Of burgerlijke ongehoorzaamheid?

Illustré par :

Caramba! De volgende wereld is nog niet gearriveerd. Startende natiesWat er ook voor nodig is (koekoek Manu) en hopen op betere tijden (wie moet er geprobeerd hebben op het vliegtuig te stappen toen een oude vulkaan ontwaakte), het geld wordt langer, de financiële kloven worden groter, de kapitalistische staten maken hun zakken leeg en het is voor de ogen van miljoenen, miljarden mensen, dat de zakken worden gecreëerd. Tot de bezweringen, de vermenigvuldiging van mantra’s en de herhaalde oproepen tot angst, weerbaarheid, yaka en faukon (in tegenstelling tot de echte, die nog steeds regeren) en waakzaamheid vruchten afwerpen (mijn pink zegt me dat die niet noodzakelijkerwijs gewonnen zijn), ontstaan er hier en daar meerdere bewegingen, die veel verschillende motieven aanvoeren en vier emblematische, maar geenszins synonieme namen aannemen. Wat als we een stap terug deden en ze bekeken door de lens van semantische exploratie? Revolutie, opstand, rebellie, fronde: sinds de crisi …
  1. Suivez mon regard, jusqu’au Palais de l’Elysée. Il doit bien y rester quelques exemplaires de cet ouvrage dans le bureau de Brigitte.
  2. L’Homme révolté. On peut le trouver facilement, à côté de Révolution, dans le bureau de Brigitte ou dans les meilleures librairies, désormais considérées comme essentielles, Alleluia !
  3. « La dictature, c’est « ferme ta gueule », la démocratie, c’est « cause toujours » Coluche.

Espace membre

Leden