Poetin is niet dood, ook al dromen ze ervan

Terwijl de westerse media en politici in de ommekeer van Evgeni Prigogine en zijn Wagner-groep het begin zien van een westerse oorlog en, misschien durven ze er niet van dromen, de omverwerping van Vladimir Poetin, die de hoofdredacteur van het dagblad Le Soir al lang geleden ‘geneutraliseerd’ had willen zien…(1)We vroegen Erwan Castel vandaag telefonisch om zijn analyse. Dingen in perspectief plaatsen…

Volgens Erwan Castel zijn we niet zozeer getuige van een staatsgreep, maar eerder van een « coup d’éclat », die aan het begin van de week(2) tot een einde kan komen en waarbij de Wagner-soldaten als honden met de staart tussen de benen naar huis gaan. Prigogine mag dan een pertinente criticus zijn geweest, die eerlijke en redelijke oordelen velde over de houding van de Russische generale staf, zijn plotselinge en onverwachte muiterij heeft meer weg van een delirium, een vorm van zelfmoord voor de man die de huurlingengroep Wagner heeft opgericht, die ongetwijfeld een tragische afloop zal meemaken: ofwel een kogel door het hoofd van degenen die hem niet vertrouwen en hem zien als een gevaarlijk figuur, ofwel eindigen in Russische gevangenissen.

Maar in het westerse delirium waarin we zijn ondergedompeld, waar wanneer A niet B is, A ook gelijk is aan B, waarbij het principe van non-contradictie elke dag met voeten wordt getreden, kunnen we er ook op rekenen dat parlementsleden, met name Franse parlementsleden, die in de Nationale Assemblee 331 stemmen voor en geen enkele stem tegen uitbrachten om de organisatie tot terroristische organisatie te verklaren, net zo ijverig zijn en ons eraan herinneren wat ze nog niet zo lang geleden van hen dachten.(3).

De westerse media-politieke kaste onderzoekt meedogenloos elk teken dat het Russische volk overloopt naar hun leider. Helaas voor hen is de « grote dag » nog niet aangebroken en zullen ze moeten wachten tot de Amerikaanse overheersing de laatste bastions van de oppositie heeft geabsorbeerd.

Espace membre

Leden