Vogelzaad bal

Illustré par :

In elke editie van Kairos biedt de Foire aux Savoir-Faire u een van haar recepten aan. Het doel van de know-how beurs is de smaak en de technieken van het « zelf doen » te laten proeven voor het plezier van het leren, het uitoefenen van creativiteit, het verzachten van de impact op het milieu en het aanpassen van het verbruik aan de eigen behoeften. De recepten die ze voorstelt tijdens haar evenementen, die allemaal op haar website te vinden zijn, zijn zoveel mogelijk gebaseerd op recycling. De workshops staan open voor iedereen, in een geest van samenwerking en experiment; iedereen kan er een reparatie, een voorwerp, een recept of een uitvinding komen maken, met behulp van de verstrekte gereedschappen en bergingsmaterialen.www.foiresavoirfaire.org

MATERIALEN

> een kleine pan,

> rundvlees wit,

> reuzel,

> een mengsel van zaden,

> kleine gerecycleerde pot (petit suisse, yoghurt, …)

> een string,

> een bout,

HOE TE WERKEN

> Smelt in een kleine pan de helft van het rundvleeswit en de helft van de reuzel.

> giet er een zaadmengsel in en meng,

> giet het geheel in een kleine recyclagepot, waarin u vooraf een schroefdraad met een boutje hebt aangebracht (aan het uiteinde dat in de pot komt).

> Zet in de koelkast om het vet te laten opstijven, om te ontvormen even laten weken in heet water.

INSTALLEER DE ZAADBALLEN.

Zorg ervoor dat ze niet in direct zonlicht worden gezet (zodat het vet niet smelt), en zet ze op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor katten, op open plekken waar de vogels roofdieren kunnen zien en anticiperen.

 

Alle informatie over:
www.foiresavoirfaire.org

Espace membre

Leden