Verbeter dia

Het spel waarbij je het verhaal vertelt van de vakantie die je niet hebt meegemaakt door commentaar te geven op de foto’s die je niet hebt genomen: 


Materialen

een grote voorraad gerecupereerde dia’s een diaprojector
vellen papier en een potlood


spelregels

Spel voor 2 tot 20 spelers
vanaf 10 / 12 jaar

Voordat het spel begint, moeten de spelers elk maak een paar lijsten van elk 5 woorden (Zij schrijven 5 woorden of uitdrukkingen per kaart, b.v. diplomatenkoffer / hallucinogene aardbeiencharlotte / kunstmatige sluitspier / de sirenen van de vuurtoren van Alexandrië zingen nog steeds hetzelfde deuntje / een brombeer en enkele vakantiethema’s (b.v. hoe ik ontdekte dat mijn oom de peetvader van de maffia was toen ik 10 dagen bij hem thuis doorbracht / ik bracht mijn vakantie door op de L. A. lookalike conventie / waarom ik in de gevangenis belandde in Kuala Lumpur / mijn vakantie in de voetsporen van Jacques Brel enz.)A. / waarom ik in de gevangenis van Kuala Lumpur belandde / mijn vakantie in de voetsporen van Jacques Brel etc.…) 

Daarna wordt het spel individueel of in teams (van twee of drie) gespeeld. 

De speler of het team dat zal beginnen wordt gekozen en de anderen, die het publiek zullen vormen, stellen een rek van 10 dia’s samen door de beste dia’s te kiezen uit de beschikbare stapel en de manier om ze te verbinden. 

Voor het begin kiest de speler of het team een kaart met het thema van het avontuur dat verteld moet worden
en een indexkaart met de 5 woorden die hij/zij in zijn/haar commentaar moet opnemen. Het doel van het spel is natuurlijk om ze zo natuurlijk mogelijk te plaatsen:! Zonder dat het publiek raadt dat dit de woorden zijn die geplaatst moeten worden. 

De speler of het team begint dan commentaar te geven op de dia’s die hij/zij ontdekt terwijl hij/zij bezig is. 

Aan het eind van de 10 dia’s probeert het publiek te raden welke woorden geplaatst moeten worden. 

Dan ga je verder naar een andere speler of team, en zo verder tot de dia’s of de drang voorbij is. 

De recepten van de Foire aux Savoir-Faire vindt u op de website: www.foiresavoirfaire.org

Espace membre

Leden