Groene granaten

Guerilla Gardenning !

In elke editie van Kairos zal de Foire aux Savoir-Faire u een van haar recepten voorstellen.

Het doel van de know-how beurs is de smaak en de technieken van het « zelf doen » te laten proeven voor het plezier van het leren, het uitoefenen van creativiteit, het verzachten van de invloed op het milieu en het aanpassen van het verbruik aan de eigen behoeften. De recepten die ze voorstelt tijdens haar evenementen, die allemaal op haar website staan, zijn zoveel mogelijk gebaseerd op recycling. De ateliers staan open voor iedereen, in een geest van samenwerking en experiment, en bieden iedereen de mogelijkheid om een reparatie uit te voeren, een voorwerp te maken, een recept uit te testen, een recept uit te vinden, met de gereedschappen en materialen die ter beschikking worden gesteld.

Alle informatie over:
www.foiresavoirfaire.org

Zaadbommen zijn kleine projectielen gevuld met zaden die kunnen worden gebruikt om verlaten of overwoekerde gebieden te herbegroeien.

Het idee ontstond in de jaren 1970 in vele steden in Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan… waar stedelijke ruimten ontoegankelijk waren voor het publiek en toch onbewoond en verlaten waren. Speculatie met grond, nalatigheid van de eigenaars, inactiviteit van de openbare diensten, wat ook de oorzaak is, de bewoners van de wijken willen laten gelden dat stedenbouwkundige kwesties een zaak van iedereen zijn, het beheer van de ruimten in hun wijken weer in handen nemen en de mensen ervan overtuigen dat groenere, meer plantaardige steden aangenamer zijn om in te wonen. Dit heet Guerilla Gardenning!

Voor meer informatie:
> in het Engels: http: //www.guerrillagardening.org
> een forum in het Frans: http: //guerillagardeningparis.xooit.fr

recept

Stap 1:
Maak een klein taartje van klei en vorm het tot een kom.

Stap 2:
Doe er een compost grond mengsel in

Stap 3:
Leg er een mengsel van zaden naar keuze op.

 

Onze truc: in de compost zorgen wij ervoor dat er eitjes van regenwormen in zitten (in elke bal kunnen 3 tot 6 wormen uitkomen), want vaak is de grond die lange tijd verlaten is, niet erg levendig meer en door het opnieuw introduceren van wormen kan een heel proces van verbetering van de grond weer op gang worden gebracht: beluchting van de grond, afbraak van het organisch materiaal, enz.

Espace membre

Leden