EEN KRANTENBAK GEMAAKT VAN GESMOLTEN VINYL

In elke editie van Kairos biedt de Foire aux Savoir-Faire u een van haar recepten aan.

Het doel van de know-how beurs is de smaak en de technieken van het « zelf doen » te laten proeven voor het plezier van het leren, het uitoefenen van creativiteit, het verzachten van de invloed op het milieu en het aanpassen van het verbruik aan de eigen behoeften. De recepten die ze voorstelt tijdens haar evenementen, die allemaal op haar website te vinden zijn, zijn zoveel mogelijk gebaseerd op recycling. De workshops staan open voor iedereen, in een geest van samenwerking en experiment; iedereen kan er een reparatie komen uitvoeren, een voorwerp maken, een recept uitproberen of een recept uitvinden, met behulp van de gereedschappen en het geborgen materiaal dat ter beschikking wordt gesteld.

DE INGREDIËNTEN
— 2 vinyl platen
— een pan (zoals een grote wok)
— genoeg om de pan te verwarmen
— een tang (van hout of van gereedschap)

PREPARATIE
— Verwarm het water; als het heet is, wordt het vinyl dat erin gedrenkt is zacht. Het is dan kneedbaar, zodra het afkoelt, wordt het weer hard.
— Dompel elke schijf om beurten onder om de kleine rand te vormen (die als voet zal dienen en de kranten zal vasthouden).
— Leg de twee schijven met de ruggen tegen elkaar en laat ze weken in heet water. Neem beide schijven tegelijk en draai het deel tegenover de rand en rol het op zodat de twee schijven aan elkaar vast blijven zitten.

Verfijn vervolgens de afstand tussen de schijven, zodat de display op zichzelf staat.

Deze display zal worden gebruikt voor de Kairos-krant en voor boekhandels die erom hebben gevraagd.

Dus, voor degenen die oude platen hebben, een beetje tijd… uw hulp is welkom: maak een display voor uw boekhandel!

Espace membre

Leden