Externe bijdrage

De wensen van La Décroissance

Vincent Cheynet, hoofdredacteur van de uitstekende Franse krant La Décroissance, waarmee wij regelmatig samenwerken, doet zijn wensen voor 2022. Hij gelooft terecht met ons dat dit het jaar van de keuze zal zijn: weerstand bieden of meewerken. 

« Ik wens u een gelukkig nieuwjaar 2022. Ik denk dat dit het jaar wordt van een omslagpunt: ofwel zal de bevolking de ogen openen en in opstand komen tegen de gezondheidsdictatuur, ofwel zal zij zich er voorgoed bij neerleggen en gaan wij een tijdperk van sociale controle naar Chinees model binnen. « zegt mijn vriend Philippe Laporte. We moeten de maat nemen van wat we meemaken, dat is een staatsgreep. Het is de bedoeling de politiebevoegdheden aan de bevolking te geven: iedereen houdt iedereen in de gaten — de definitie van een totalitair systeem. Dit alles tegen de achtergrond van het viermaal per jaar injecteren van experimentele gentherapie, en binnenkort zesmaal, zoals Nederland zegt te gaan doen.

Misleiding, propaganda en haar censuur, « vaccin » fanatisme, regeren. We leven in een nachtmerrie die zelfs science fiction niet had kunnen voorzien. Deze dystopie leidt tot banenverlies, faillissementen, depressies, zelfmoord… zonder dat de vakbonden of de media hun functie vervullen; erger nog, ze werken samen en overkopen elkaar. De Demassamedia zijn hoofdverantwoordelijk: « Ze hebben angst, schuld, veroordeling en verdeeldheid gezaaid. Zij predikten het covidisme, wierpen zich op als het hof van de inquisitie, maakten jacht op moderne ketters die hun doxa weigerden, nu opgenomen onder de naam van ‘samenzweerders’  ». zegt mijn collega Alexandre Penasse van het Belgische tijdschrift Kairos.

Een algemene staking had al lang moeten plaatsvinden. Anders is er weinig kans op beweging. Het feit dat de Republikeinen over vier maanden verkozen zullen worden, verandert daar niets aan: hun kandidaat wil nog verder gaan door de « niet-gevaccineerden » in te sluiten.
Ik denk dat de filosoof Belhaj Kacem Mehdi gelijk heeft wanneer hij spreekt over de « eerste wereldburgeroorlog ». De schade aan gezinnen, vrienden, collega’s en de samenleving zal voor velen onherstelbaar zijn. Dit is het doel om de wrok tegen de macht te richten op de « ongevaccineerden ». Het geweld van hun zondebokschap toont dit aan. Twee jaar van angst werken brengt het ergste van de morele lelijkheid naar boven. Het doel is degenen die twijfelen aan de vooruitgang die wordt geboekt, sociaal en fysiek uit te schakelen. Dezelfde mensen die waarschuwden tegen het soort experimenten dat nu het meest waarschijnlijk de oorzaak is van Covid.

Dit jaar 2022 heeft iedereen een afspraak met zijn of haar lot, d.w.z. de keuze zich te verzetten of mee te werken.

Vincent Cheynet, 4 januari 2022

Meer info: http://www.ladecroissance.net

Espace membre

Leden