De plantengrafiek

In elke editie van Kairos biedt de Foire aux Savoir-Faire u een van haar recepten aan. Het doel van de know-how beurs is de smaak en de technieken van het « zelf doen » te laten proeven voor het plezier van het leren, het uitoefenen van creativiteit, het verzachten van de invloed op het milieu en het aanpassen van het verbruik aan de eigen behoeften. De recepten die ze voorstelt tijdens haar evenementen, die allemaal op haar website te vinden zijn, zijn zoveel mogelijk gebaseerd op recycling. De workshops staan open voor iedereen, in een geest van samenwerking en experiment; iedereen kan er een reparatie komen uitvoeren, een voorwerp maken, een recept uitproberen of een recept uitvinden, met behulp van de gereedschappen en het geborgen materiaal dat ter beschikking wordt gesteld.

Materiaal
> schuim
> hydroretentiegel (verkrijgbaar in bloemistenwinkels in de vorm van kleine balletjes)
> water bij kamertemperatuur
> crème
> 1 mixer
> 1 borstel

Hoe gaat u te werk? 

1/ Verzamel mos (we hebben geluk, het is een van de weinige dingen die spontaan groeien in de stad, je kunt naar het bos gaan om het te zoeken maar het is beter om het te zoeken in de buurt van de muur waarop je je gaat uitdrukken, op die manier ben je er zeker van dat je een soort hebt die zich aanpast aan de buurt)!

2/ Doe het in de blender.

3/ Voeg de hydroretentieve gel toe, een hoeveelheid ballen gelijk aan het volume van het opgevangen schuim. (De kleur van de gel doet er niet toe, aangezien de kleurstof verdwijnt en geen sporen op de muur achterlaat).

4/ Voeg de room toe (hier 2/3 van een bakje van 200 ml)

5/ Vul met lauw water, in dit geval dezelfde hoeveelheid water als de reeds aanwezige hoeveelheid bereiding. (Pas op dat je de bereiding niet verdrinkt. Uiteindelijk moet de textuur gelijk zijn aan verf en dus iets dikker om op de muur te blijven zitten. Het mag niet te vloeibaar zijn om druipen te voorkomen. Het is dus beter om een beetje te gebruiken, te mengen en zo nodig beetje bij beetje meer toe te voegen).

6/ Mengen

7/ Hier ga je! Pak je penselen: je bent klaar om je luid uit te drukken en je muren aan te kleden met bloemrijke woorden en harige afbeeldingen!

Volg de ontwikkeling van onze test van week tot week op de website van de beurs www.foiresavoirfaire.org

Espace membre

Leden