Censuur als systeem

Hoewel politici en de media censuur uitoefenen en niet willen dat bepaalde legitieme kwesties de oren van de burgers bereiken, is het belangrijk u artikelen te geven die de structuur en de werking van deze media belichten. 

Media en politiek zijn dus nauw met elkaar verbonden in een organisatievorm waarin de een de ander dient, zonder dat er sprake is van een samenzwering. In dit verband zijn persconferenties grote generale repetities, die slechts één doel dienen: de show. 

Vreemd, is het niet, dat onze web ontwikkelaar haar site gehackt had gisteravond? Wat een toeval… Degenen die praten over vrijheid en het dan beknotten als het niet in hun belang is…

Wij bereiden een video voor (die vandaag of morgen zal worden gepubliceerd) die een vervolg is op onze ondervraging van Sophie Wilmès gisteren, 15 april, tijdens de persconferentie, met inbegrip van de tweede vraag, die werd gecensureerd. 

We kunnen niet antwoorden op de duizenden berichten, maar dank U allen! 

Vier artikelen, om ons te leren hoe we diegenen moeten aanpakken die beweren ons te beschermen tegen nepnieuws, terwijl zij er zelf de voornaamste architecten van zijn. Dat zal u helpen begrijpen waarom de eerbiedwaardige François de Brigode geen verontrustende vragen stelt aan Sophie Wilmès op het avondnieuws van 15 april, of de toverformule die door RTL uit de hoge hoed wordt getoverd (« complot »).(1)

Laten we de tijd nemen om het te begrijpen. Zoals de Griekse historicus Thucydides zei: « Je moet kiezen, rusten of vrij zijn ». 

A.P.

Notes et références
  1. https://www.rtl.be/info/belgique/societe/un-journaliste-avance-une-theorie-du-complot-lors-de-la-conference-de-presse-sophie-wilmes-le-recadre-et-repond-video–1211991.aspx?fbclid=IwAR00pZFJR3cIHki3ViEJWk6qMgkKKxhO29lb6feOKBJb3H6OQOoinYEd8Gc
       

Espace membre

Leden