ZE WILLEN ME NIET MEER OP DE PERSCONFERENTIE ZIEN…EN JIJ?

Dringend alstublieft!

Gisteren, 22 april, rond 14.00 uur, heeft de advocaat Alexandre Penasse, hoofdredacteur van de krant Kairos, heeft in blijft het kantoor van Eerste Minister Sophie Wilmès, via van zijn woordvoerder, Steve Detry, en zijn personeel, om binnen de komende 24 uur te communiceren: het adres en het tijdstip van de persconferentie, en de bevestiging van hun akkoord over de Alexandre Penasse’s deelname aan de volgende persconferentie. 

We hebben nog geen antwoord ontvangen van Sophie Wilmès’ kantoor. 

De persvrijheid is al lang in gevaar, zoals we zien nu de concrete gevolgen. Dit rechtvaardigt ons uit te gaan in het respecteren van de richtlijnen (maskers en fysieke afstand) om verontwaardiging te uiten over deze situatie. wat er aan de hand is. 

Is het verkeerd te denken dat we dit voorkomen Hoe zorgt u ervoor dat journalisten hun beroep vrij kunnen uitoefenen? De feiten spreken voor zich van zichzelf. Ze willen niet dat we iets anders horen. Ze te veel te verliezen zou hebben. Laten we zien dat ze van ons moeten zijn service.

We vragen al diegenen die verontwaardigd zijn door deze inbreuk op de persvrijheid en het recht om geïnformeerd te worden, om zich op de een of andere manier te manifesteren, vreedzaam en in de rechtshandhaving, op de netwerken, op straat, met posters in de raam, foto’s voor de gebouwen van de RTBF, Paleis van Justitie, enz. 

Deel de gebeurtenis en overspoel het web met foto’s van jezelf met een sympathieke boodschap van steun (of zelfs verontwaardiging). 

MERCI À CELLES ET CEUX QUI NOUS SOUTIENNENT ! 💪

 

Espace membre

Leden