Wie leidt ons?

Op 14 april, op de laatste persconferentie van de regering, stelde ik Alexander De Croo deze vraag:

« Ik zou het debat wat willen verbreden wat betreft de ideologische banden die bepaalde beslissingen kunnen rechtvaardigen… Dus, mijnheer De Croo, Alexandre Penasse voor Kairos U was een Young Global Leader van het World Economic Forum en gaf onlangs een videoconferentie met Klaus Schwab, de voorzitter en oprichter van het Forum. Het is Klaus Schwab die voorspelt dat 80% van de horeca niet zal herstellen van covid, die ook zegt dat de armen veel armer zullen zijn na covid, die ook zegt dat niemand veilig zal zijn zolang de wereld niet gevaccineerd is, terwijl de resultaten in de landen die gevaccineerd hebben — daar moeten we het over hebben — de landen die massaal gevaccineerd hebben, zoals Brazilië, Chili of Israël, de geringe doeltreffendheid, de effecten op varianten en het risico voor de gezondheid laten zien. Sommigen zeggen dat we in een experimentele fase zitten en dat we uiteindelijk proefkonijnen zijn, maar daar kunnen we het nog eens over hebben… Mijn vraag is: « Wat betekent Klaus Schwab voor u, mijnheer De Croo, en hoe beïnvloeden de ideeën van het World Economic Forum de politieke beslissingen die u neemt? »  »

De Croo’s antwoord:

 » Op geen enkele manier. Wij nemen onze besluiten op basis van wetenschappelijke evaluaties, zoals ik al zei, op basis van wat wij denken en wat wij voorzichtige en realistische besluiten vinden, en dit zijn de besluiten die wij hebben genomen « .

Meer hoef ik niet te zeggen. De leugen is genoeg.

De beelden ook. 

Kijk ondertussen naar TV, het Ministerie van Propaganda, het bureau van hun waarheid:

« Niemand zou vanavond alleen Kerstmis moeten vieren. Om 18.00 uur zullen 11 miljoen van ons Kerstmis vieren voor onze televisie. Door te kijken, zal ook jij licht en warmte geven aan anderen. 

We zitten gevangen in de show(1). Zoals Guy Debord zei, brengt de TV het gescheidene samen, en het is in die zin dat de media ons atomiseren.

Zet jullie TV’s uit. 

George Orwell:

« Want alleen door tegenstellingen te verzoenen, behoudt men de macht voor onbepaalde tijd. De eindeloze cyclus kon anders niet worden doorbroken. Als de gelijkheid tussen de mensen voor altijd buiten de wet wordt gesteld, als de hogere klasse, zoals ze wordt genoemd, haar suprematie wil behouden, dan moet de heersende stemming er een zijn van beheerste krankzinnigheid. 

Laten we niet bang zijn om alleen te zijn… 1+1+1…

« Tot een minderheid behoren, ook al is het maar één persoon, maakt je nog niet gek. Er is waarheid en onwaarheid, en als je tegen alle verwachtingen in vasthoudt aan de waarheid, ben je niet gek. 

Notes et références
  1. https://www.kairospresse.be/nous-sommes-pris-dans-le-spectacle‑2/

Espace membre

Leden