Wat is journalistiek? — prelude op de publicatie van het « grote debat ».

https://youtu.be/2Ry3lr5horQ

Vanavond om 18.00 uur publiceren we het grote debat dat we op 10 juni live hebben gevoerd — met enkele verbeteringen ten opzichte van de eerste publicatie op Facebook.

Na meer dan 15 maanden intensief journalistiek werk (talrijke persconferenties, artikels, onderzoeken, rechtstreekse uitzendingen, interviews…), de aanvallen van de media van de macht, de totale afwezigheid van solidariteit van de journalisten, zogenaamd « collega’s », de vermenigvuldiging van de abonnees op de krant en op de netwerken en de relatieve toename van de berichten van steun en de voorstellen tot onderzoek, liet het debat van 3u15 plaats voor de emotie Ik hoop dat u dit begrijpt.

Ik heb het technische team dus niet naar behoren kunnen bedanken, want ondanks enkele moeilijkheden zijn ze erin geslaagd een voor hen primeur te behalen. Met dank aan Hugo Live!

Met dank aan de Kairos Task Force. Al het werk dat sommigen van hen al meer dan 9 jaar doen, vaak op vrijwillige basis, en de anderen al 15 maanden, intensief. Dank je.

En dank aan Julie Michotte, Alexandra Henrion-Caude, Vincenzo Castronovo, Frédéric Goaréguer, Louis Fouché, Kaarle Parikka, Martin Zizzi. Bedankt voor hun inzet, hun moed, hun woorden.

Aan de andere kant zien we alleen lafheid en dienstbaarheid. Het is daarom de moeite waard te herinneren aan het Handvest van München en wat het — echte — werk van een journalist inhoudt.

Laten we aan de slag gaan!

Alexandre Penasse

Espace membre

Leden