Veggie Hamburger

In elke editie van Kairos zal de Foire aux Savoir-Faire u een van haar recepten voorstellen. Het doel van de know-how beurs is de smaak en de technieken van het « zelf doen » te laten proeven voor het plezier van het leren, het uitoefenen van creativiteit, het verzachten van de invloed op het milieu en het aanpassen van het verbruik aan de eigen behoeften. De recepten die ze voorstelt tijdens haar evenementen, die allemaal op haar website staan, zijn zoveel mogelijk gebaseerd op recycling. De ateliers staan open voor iedereen, in een geest van samenwerking en experiment, en bieden iedereen de mogelijkheid om een reparatie uit te voeren, een voorwerp te maken, een recept uit te testen, een recept uit te vinden, met de gereedschappen en materialen die ter beschikking worden gesteld.

- 100 g fijne havermout

- 100 g geraspte kaas

- 100 g fijngehakte prei en 2–3 eieren (afhankelijk van de grootte).

Deze ingrediënten zijn slechts een basis, de verbeelding moet de rest doen. De vlokken kunnen rijst, gerst, enz. zijn. De keuze aan kaas is oneindig (maar vermijd verse geitenkaas, die heeft geen bindend effect), de keuze aan groenten is nog onbeperkter (zolang ze maar in het seizoen zijn), u kunt de groenten ook vervangen door gedroogd fruit, of alles door elkaar mengen!

Zeer succesvol, bijvoorbeeld: rucola, comté en walnoot.

Stap 1:

Meng alles in een kom, voeg zout en peper toe. Vorm hamburgers met de hand of met een pot Saint-Marcelin.

Stap 2:

Bak de hamburgers in een pan met olie. En daar heb je het. Eet een lekkere hamburger!

Alle informatie over:
www.foiresavoirfaire.org

Espace membre

Leden