« Geschorst… zorgverleners tussen twee werelden » — een film van Fabien Moine

Op 12 juli 2021 werden de gezondheidswerkers van het land zonder overleg voor de keuze gesteld: hun baan behouden door een reeks medische injecties of tegen 15 september geschorst worden. Op die datum kwamen tienduizenden van hen zonder werk, zonder inkomen en zonder steun te zitten. Te midden van de onverschilligheid van het volk, maar ook van hun instellingen en de media.

Ze blijven hangen, tussen twee werelden… Die van een technocratisch verleden in volle gang, zonder overweging of middelen, gebaseerd op prestaties en technologie. En een andere waar alles gebouwd moet worden, vrij van chantage en druk van de toezichthoudende instanties, met een resoluut menselijke en integratieve visie op gezondheid.

Deze documentaire blikt terug op twee jaar crisis en onderzoekt een systeem waarin verzorgers zijn gebruikt en gemanipuleerd. Soms onderbemand, soms blootgesteld aan een onbekend virus en soms besmet, in vuilniszakken met maskers en geïmproviseerde handschoenen. Of applaudisseerde ‘s avonds voor het raam. Voordat ze worden gechanteerd om een behandeling te accepteren die zich nog in de experimentele fase bevindt, worden ze uitgemaakt voor lafaards, verraders en egoïsten. Hoe hebben ze dit ervaren? Wat waren hun twijfels, angsten en de reacties van hun instelling en collega’s? Wat is hun visie op geneeskunde, op gezondheid? Zien ze zichzelf nog steeds als verzorgers? Hoe leven zij vandaag en hoe projecteren zij zich in de toekomst in een gebroken systeem?

Meer dan getuigenissen is het een diepe blik op ons systeem, onze instellingen, de passie voor de ander en de inzet voor een betere wereld, collectief.

Caroline Blondel, Gregory Pamart, Carole Fouché, Louis Fouché, Judith Rémy, Éric Loridan en Aurélie Colin vertellen over hun ervaringen met deze crisis en hun verwachtingen. Het geheel wordt poëtisch gedragen op originele muziek van Cécile Petit en choreografieën van Aurore Borgo. Want dansen met de crisis en glimlachen naar morgen is een van de vele boodschappen die deze film uitdraagt.

Bekijk de film als een vrije en bewuste deelnemer.

Om financieel deel te nemen aan de film
HelloAsso: tinyurl.com/mr392a8m
Tipeee : Tipeee.com/fabien-moine
Paypal: Paypalme/nutrinamie
BANKREKENINGNUMMER: FR7612506701345651936624550

Espace membre

Leden