Niets doen is medeplichtig zijn

Hij viel op de vloer, het is de schuld van Voltaire, zijn neus in de beek, het is de schuld van Rousseau. Is de afdaling van Frankrijk naar de hel de schuld van onze machthebbers? Voor een groot deel wel, maar niet alleen. Verre van dat.

Verontwaardigd door het lakse gedrag van een te grote meerderheid van de bevolking, rampzalig door het niveau van het gemiddelde IQ, moe van het gemopper van een schare alleen in besloten kring — het is niet nodig risico’s te nemen — en moe van de onverschilligheid van de meerderheid tegenover een alomtegenwoordige onderdrukking die erop gericht is de mensheid te vernietigen, volgen hier enkele gedachten.

Onlangs verhieven enkele bedrijfsleiders op Twitter hun stem over de helse stijging van de elektriciteitsrekeningen. Het was een legitieme claim, behalve dat het op hen moest vallen om hen in paniek te brengen. En het is nog niet voorbij, want Elisabeth Borne heeft zojuist gewaarschuwd dat er in 2023 een tariefsverhoging (tussen 10 en 20%) komt. Dit is uiteraard niet de schuld van de Russen, maar van de nalatigheid van regeringen bij het beheer van — onder andere — de kerncentrales. (1)(2)

Steeds meer mensen die gevaccineerd zijn zien de onomkeerbare schade van « experimentele vloeistoffen » in hun lichaam. 2600 ernstige bijwerkingen per week. — Covid-19: 40 vragen over twee jaar voorlichting en roesje -. Maar de juiste informatie is beschikbaar. Maar je moet geïnformeerd willen worden. Ik ben nog steeds verbaasd over het gemak waarmee de overgrote meerderheid van de mensen de vinger en het oog gehoorzaamde. Ik ben niet verrast door het verraad van de financiële oligarchen en de regering, maar de haast van een groot deel van de bevolking om zich te onderwerpen aan nutteloze opsluitingen — het is bewezen -, aan domme avondklokken, aan uitreisverboden, aan het dragen van een blauw masker dat niet beschermt tegen de SARS Cov‑2(3) en om geïnjecteerd te worden met « experimentele vloeistoffen » die nog in klinische proeven zitten, laat me nog steeds versteld staan.

De onroerendgoedbelasting is net schandalig gestegen in sommige gebieden — 40% — en ik zie nog steeds niet veel mensen de weg van verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid inslaan.

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan — wat een goede zaak is — zal de belasting op de inzameling van huishoudelijk afval binnen drie jaar verdrievoudigen. De weg van de weerstand is wanneer je maar wilt.

Prijsinflatie voor pellets — houtpellets -. De prijs van een zak van 13 kg, die ik 6 jaar geleden op 3,70 euro kende, ligt nu tussen 9 en 15 euro. Ik zie nog steeds niet veel mensen de weg van verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid bewandelen. Ja, ik weet het, ik val in herhaling.(4)

De enorme inflatie in brandstof, voedsel, eerste levensbehoeften enz. Burgerlijke ongehoorzaamheid, als je het wilt…

Propaganda, dreiging van energie recessie, dreiging van oorlog, dreiging van nieuwe pandemieën… Gooi niet meer weg, de tuin is vol.

Een talentloze kan — maar met 280.000 TikTok-abonnees, zoek de fout maar op — ensceneert een brand in Spanje. — 220.000 hectare in rook opgegaan -. Schrijnend en verschrikkelijk. Het meest ongelooflijke is dat ze nog steeds actief is op sociale netwerken. Geen censuur tegen dit soort scabreuze tentoonstellingen. Anderzijds werkt censuur uitstekend voor tegenstanders en verzetsstrijders. Mijn vrienden van de TV zender « Les Mousquetaires de l’info » zijn zojuist verbannen van hun YouTube kanaal, net na een interview over ons nieuwste boek.(5)

Het opleidingsniveau ligt op het laagste niveau. De minister van Onderwijs lijkt zich meer zorgen te maken over seksuele voorlichting op scholen dan over de kwaliteit van het onderwijs. Veel leraren klagen, maar doen niets — sorry als ik sommigen beledig, maar niets doen op nationaal niveau maakt ieder van u medeplichtig -. En ouders, ervan overtuigd dat elk van hun kinderen een puur genie is, aarzelen niet om de leraren te ondervragen over een laag cijfer, in plaats van echt te kijken wat het probleem is. Nog steeds niet veel mensen in het verzet, enz.(6)

De meerderheid van de artiesten spuugt op het volk, meer bezig met het behoud van hun overheidssubsidies dan met het goed doen van hun werk. Hier is een fragment van een onbegrijpelijk interview met François Cluzet in het programma « C’est à vous ». De stinkende troep van Cluzet is hier… (7)

De leiders van de Republiek kunnen zonder blikken of blozen hun meesters blijven dienen. Magistraten, wier gemiddelde salaris 4.700 euro netto bedraagt, hebben onlangs een aanzienlijke verhoging gekregen: 1.000 euro bruto per maand.(8) Ambtenaren zien hun indexpunt opgewaardeerd met 3,5(9) en de herwaardering van de pensioenen is 4%. Het leidmotief van de regering is het compenseren van de prijsstijging als gevolg van de inflatie in 2022.(10) De SMIC wordt slechts met 2,01% geherwaardeerd. — vind de fout — (11). Het probleem is dat de inflatie in 2022 6,1% is.[voir note 11] Dus, afgezien van de rechterlijke macht, kunt u de tissuebox tevoorschijn halen en de broekriem aantrekken.

Van de bloei van borden met het opschrift « Open met inachtneming van de gezondheidsvoorschriften » die de gevels van de meeste winkels sieren, tot de gedisciplineerde bewaker die ervoor zorgt dat elke potentiële klant die de deur van zijn winkel passeert zijn handen insmeert met hydroalcoholische gel, tot de verbijsterende verklaring van Jean Castex dat « staand koffie drinken verboden is, maar zittend koffie drinken toegestaan is », dit hele circus toont en demonstreert elke dag de omvang van de nationale intellectuele ramp. Deze « Castexoise »-regel, die het Guinness Book of World Records waard is, wordt door de meeste caféhouders en restauranthouders naar de letter toegepast. Te sterk! Subsidies als je ons vasthoudt…(12)

De meeste artsen die slapen dankzij de subsidies van de farmaceutische laboratoria zijn vergeten dat de Ordre des Médecins — die elke eerlijke beroepsbeoefenaar in de weg staat — is opgericht tijdens de regering-Vichy.(13)

Het racialistische burgerlijke links dat ons regeert sinds het vertrek van generaal de Gaulle, dat meer geïnteresseerd is in de vernietiging van de morele, familiale, religieuze en culturele waarden van ons land door de deuren te openen voor ongebreideld wokisme, voor een perverse gendertheorie — pleonasme — en voor het opdringen van LGBTQ+, kan alleen maar leiden tot het uitsterven van onze beschaving. Dit walgelijke racialistische links was al aan het werk in 1789, want deze « revolutie », waar bijna iedereen prat op gaat, was in feite slechts een staatsgreep om hun bestaande privileges te behouden en uit te breiden, om een meerderheid van de particuliere bezittingen te confisqueren en te monopoliseren, om geestelijke waarden te vernietigen door kerken te plunderen en zich schuldig te maken aan regicide.

Onder het mom van altruïsme en menselijkheid blijft deze hebzuchtige en misselijkmakende bourgeoisie een zorgvuldig berekend crimineel mondiaal plan steunen dat als enig doel heeft de bevolking te verkleinen en tot slaaf te maken.

Het is tijd voor actie. Zij die handelen zullen zichzelf herkennen. Voor de rest van ons, hier is iets om over na te denken:

- Niets doen is hen de vrije hand geven.

- Niets doen is een ontmenselijkte wereld achterlaten voor toekomstige generaties.

- Niets doen is toestaan dat een kaste zich blijft verrijken ten koste van iedereen.

- Niets doen is medeplichtig zijn.

- Niets doen betekent anderen voor jou laten beslissen.

Er staat niets geschreven. Alles kan veranderen, want jij kunt de toekomst creëren. Onthoud, de toekomst ligt in jouw handen, in voor- en tegenspoed.

Dingen uitdagen om de samenleving te helpen bloeien is een plicht. Verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid is het juiste credo.

Claude Janvier

Schrijver, essayist. Co-auteur, met onderzoeksjournalist Jean-Loup Izambert, van de boeken « Le virus et le président » en « Covid-19, le bilan en 40 questions ». IS Publishing. https://www.is-edition.com/

Espace membre

Leden