Jullie zullen de wereld voeden — FARMERS’ MOBILISATIE

In het licht van de huidige gebeurtenissen, die niet slechts een epifenomeen zijn maar een diep ziek systeem onthullen waarin een kleine kaste voor iedereen beslist, delen de makers van deze documentaire over landbouw deze gratis tot 1 februari. Kairos besloot de oproep door te geven. Nu is het jouw beurt om het woord te verspreiden. 

Verwoestijning van het platteland, verdwijnen van boeren en biodiversiteit, buitensporige uitbreiding van boerderijen: maar waarom?

In hun documentaire « You will feed the world » gingen twee jonge landbouwkundigen naar het hart van een regio die emblematisch is voor de Franse industriële graanteelt: Chalky Champagne. Hun doel: de graantelers van Champagne ontmoeten en de redenen achter de obstakels voor de agro-ecologische overgang begrijpen.

———————

Om ons te steunen, bezoek onze HelloAsso pagina: https: //www.helloasso.com/association…

Gezien de boerenprotesten die momenteel in heel Frankrijk plaatsvinden, heractiveren we deze link van 25/01 tot 01/02, om deze tijdens de protesten op grote schaal te delen. Moge het een nieuw licht werpen op de woede van boeren…

Je kunt ons steunen door hier een donatie te doen: https: //www.helloasso.com/association…

Aarzel niet om een allo-ciné commentaar achter te laten, of om de film voor te stellen als commentaar onder de mediavideo’s die de protesten verslaan!

De film is ook beschikbaar op de website van Paroles de Paysans: https: //parolesdepaysans.wixsite.com/…


Espace membre

Leden