Geschiedenis van Codeco n°6

Persconferentie op 27 februari 2021

595 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat « niet de gewoonte van journalisten is « , aldus Sophie Wilmès. De gewoonte van journalisten is de vragen te stellen die politici verwachten en commentaar te leveren op hun beslissingen, in plaats van op zoek te gaan naar de waarheid. De massamedia spelen niet de rol van een vierde macht, maar zijn bezig met het produceren van instemming. De politieke autoriteiten zijn niet bedreven in een dergelijke collusie en sluiten gedurende meer dan acht maanden de deuren voor persconferenties. Maar dit was zonder te rekenen op onze vastberadenheid…

Elke maandag, woensdag en vrijdag, zal Kairos de 17 persconferenties publiceren die we bijwoonden. Meer dan 20 onbeantwoorde vragen. Aan de andere kant is er geen twijfel, geen vragen, geen verlangen om te begrijpen, maar een vast en rigide doel dat al hun middelen rechtvaardigt. 

Stel je voor dat over al deze zaken democratisch was gedebatteerd. Denk je dat we er vandaag nog zouden zijn?

Transcript

Alexandre Penasse: Alle politieke maatregelen zijn gebaseerd op cijfers die afkomstig zijn van PCR-tests waarvan de heer Van Laethem heeft gezegd dat de amplificatiecyclus veel te hoog was, hij heeft dat gezegd in « Ceci n’est pas un complot ». Gaat u eindelijk rekening houden met de mening van andere wetenschappers, met andere studies die zeggen dat veel lagere amplificatiecycli moeten worden gebruikt en dat we positieve gevallen niet langer moeten verwarren met Covid-patiënten? Want in termen van kosten-baten, is wat er gebeurt een beetje catastrofaal.

-Alexander De Croo: Meneer, u kunt aan veel dingen twijfelen, en aan veel feiten. Maar als u de kranten leest, zult u zien dat u in de kranten één ding veel meer ziet, en dat zijn aankondigingen. We zien veel meer aankondigingen in de kranten. Dus je kunt aan veel dingen twijfelen, maar dit is een realiteit. Dit is een realiteit die niet kan worden ontkend.

Espace membre

Leden