Geschiedenis van Codeco n°15

Persconferentie op 17 september 2021

616 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat « niet de gewoonte van journalisten is « , aldus Sophie Wilmès. De gewoonte van journalisten is de vragen te stellen die politici verwachten en commentaar te leveren op hun beslissingen, in plaats van op zoek te gaan naar de waarheid. De massamedia spelen niet de rol van een vierde macht, maar zijn bezig met het produceren van instemming. De politieke autoriteiten zijn niet bedreven in een dergelijke collusie en sluiten gedurende meer dan acht maanden de deuren voor persconferenties. Maar dit was zonder te rekenen op onze vastberadenheid…

Elke maandag, woensdag en vrijdag, zal Kairos de 17 persconferenties publiceren die we bijwoonden. Meer dan 20 onbeantwoorde vragen. Aan de andere kant is er geen twijfel, geen vragen, geen verlangen om te begrijpen, maar een vast en rigide doel dat al hun middelen rechtvaardigt.

Stel je voor dat over al deze zaken democratisch was gedebatteerd. Denk je dat we er vandaag nog zouden zijn?

Transcript:

-Alexander De Croo: Meneer Penasse, we hebben u gemist.

-Alexandre Penasse: Ah, dat is leuk!

-Nou, er waren verschillende keren dat je niet kwam…

-AP: Uw doel is om zoveel mogelijk mensen te vaccineren, inclusief kinderen. Meer en meer wetenschappers pleiten echter voor een vermindering van het aantalBovendien heeft de regering verzocht de vaccinatie op te schorten in verband met het aantal sterfgevallen en de verontrustende bijwerkingen na de vaccinatie. Misschien hebben ze het mis, maar misschien ook niet. Ik stel voor dat u met deze mensen komt debatteren, zoals gebruikelijk is in een democratie. Accepteert u?

-U heeft deze vraag al gesteld, meneer. Als er echt, zoals u zegt, veel bijwerkingen waren, veel doden, waarom is dit dan iets waar alleen u van weet? Dit is nogal verbazingwekkend. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 5 miljard doses toegediend. In België zijn 8,5 miljoen mensen gevaccineerd. Onze diensten volgen dit op de voet. Er is geen aanwijzing dat het vaccin onveilig is. Jij hebt informatie die niemand anders heeft. Het is mogelijk, maar het is nogal verrassend.

-Maar het is betwistbaar.

-Meneer, ik ben bereid om over veel dingen te debatteren, maar met mensen die serieus zijn.

-Nog een snelle vraag. Waarom een Covid Safe Ticket toepassen dat mensen afzondertHet is bekend dat gevaccineerde mensen nog steeds besmet en besmettelijk kunnen zijn. Ik veronderstel dat je kijkt naar de cijfers voor Israël, de VS en het VK.

-ADC: Zoals ik in mijn inleiding al zei, zijn vaccins veilig en verkleinen vaccins het risico om ziek te worden of in het ziekenhuis te belanden met meer dan 90%. Bovendien zien we dat in alle Europese landen waar veel gevaccineerd wordt, de epidemiologische situatie duidelijk verbetert. Dus ik vind het een beetje vreemd dat je nog steeds twijfels hebt. Het is een beetje als twijfelen aan het feit dat de zon opkomt elke ochtend. Je ziet elke dag dat vaccins werken, je ziet dat meer en meer mensen gemotiveerd zijn om het te doen. Dus als je zegt « Ik geloof er niet in », is dat jouw keuze. Maar breng alsjeblieft geen andere mensen in gevaar.

Espace membre

Leden