Geschiedenis van Codeco n°13

Persconferentie op 4 juni 2021

611 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat « niet de gewoonte van journalisten is « , aldus Sophie Wilmès. De gewoonte van journalisten is de vragen te stellen die politici verwachten en commentaar te leveren op hun beslissingen, in plaats van op zoek te gaan naar de waarheid. De massamedia spelen niet de rol van een vierde macht, maar zijn bezig met het produceren van instemming. De politieke autoriteiten zijn niet bedreven in een dergelijke collusie en sluiten gedurende meer dan acht maanden de deuren voor persconferenties. Maar dit was zonder te rekenen op onze vastberadenheid…

Elke maandag, woensdag en vrijdag, zal Kairos de 17 persconferenties publiceren die we bijwoonden. Meer dan 20 onbeantwoorde vragen. Aan de andere kant is er geen twijfel, geen vragen, geen verlangen om te begrijpen, maar een vast en rigide doel dat al hun middelen rechtvaardigt.

Stel je voor dat over al deze zaken democratisch was gedebatteerd. Denk je dat we er vandaag nog zouden zijn?

Transcript:

-Alexandre Penasse: Goedenavond meneer De Croo, Kairos Presse. Op de persconferentie van 11 mei zei u tegen mij: « Als je ergens een toespraak wilt houden, dan huur je een zaal, je nodigt het publiek uit, en zij komen naar je luisteren. Ik heb rekening gehouden met uw voorstel, ik heb een zaal gehuurd en zeven sprekers uitgenodigd uit de medische en wetenschappelijke wereld die zelden in de mainstream media te horen zijn. Ik heb ook contact opgenomen met de regeringsdeskundigen, zij gaven mij geen antwoord of zeiden nee. Ik heb u een e‑mail gestuurd om te vragen of u aanwezig zult zijn bij dit debat, dat op 10 juni zal plaatsvinden. Je hebt me nog geen antwoord gegeven, kom je nog?

-Ik weet het niet, meneer, ik heb uw uitnodiging niet gezien. Er zal u verteld worden, dat het niet de bedoeling van de persconferentie is, om hier te reageren op ideeën…

-Maar je vertelde me over een debat, dat is waarom we een debat hebben met zeven wetenschappers.

-Meneer, ik kan niet reageren op iets dat ik niet gelezen heb.

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Log in.