FILMDEBAT DEZE ZATERDAG IN BRUSSEL. INVASIEVE TECHNOLOGIE

Compteurs "intelligents", tableaux blancs interactifs, 5G… Peut-on encore dire non ?

Programma:

18h00 — Documentaire « Take Back Your Power » door Josh del Sol (2013)

19:00 — Toespraak van Wendy de Hemptinne en Paul Lannoye

20h00 — Buffet (kaas van Chant des cailles, brood, soep en quiches van Farilu)

20:50 — Toespraak van Bernard Legros

21:30 — Debat: Alain Adriaens (moderator), Bernard Legros, Wendy de Hemptinne, Francis Leboutte.

22:15 (aan de bar): concert van Fred Deltenre

_______________

Catering: 5€ of 10€ / Reserveren verplicht!
Reserveringen HIER of op 02 672 14 39

De verkozenen van de gemeente zijn persoonlijk benaderd om deze avond bij te wonen (althans het debat om 22.00 uur): wij willen weten wat zij van plan zijn tegen slimme meters te doen en grenzen aan de technologie te stellen (in scholen, op straat, enz.).

Invasieve technologie: « slimme » meters, interactieve whiteboards, 5G… Kunnen we nog steeds nee zeggen?

Deze zomer hebben het Brusselse en het Waalse parlement in de grootste ondoorzichtigheid gestemd voor de invoering van zogenaamde slimme meters (aangesloten elektriciteitsmeters die op afstand de stand van uw verbruik doorgeven); in scholen worden interactieve whiteboards en tablets leermiddelen; universiteiten, politici en bedrijven bereiden de 5G voor…

De invoering van deze nieuwe technologieën, die altijd wordt voorgesteld als voordelig voor de burger, raakt aan het probleem van de technologische invasie in ons leven, die, zoals een manifestatie van de natuur, geen debat van de burger vergt.
Maar bent u op de hoogte van de gezondheidsrisico’s die deze technologieën met zich meebrengen, van de winning van grondstoffen waarop ze gebaseerd zijn, van het gevaar van ongelukken die ze met zich meebrengen, van het toegenomen verbruik dat ze met zich meebrengen?
De effecten van « slimme » meters en andere tablets op het leven van de mensen moeten bekend zijn en bekend worden gemaakt. Zo kunnen zij een weloverwogen besluit nemen over de vraag of zij al dan niet worden aanvaard.

Espace membre

Leden