Een terugblik op de overstromingen van juli 2021

Op 14 juli werd België getroffen door aanhoudende regenval, vooral in de streek van Luik. Kairos is ter plaatse gegaan om de slachtoffers te ontmoeten die al lang niet meer wachten op de welwillendheid van de staat. Vanaf het begin zijn mensen uit heel België gekomen om hen te helpen, waaronder veel Vlamingen.

Deze regens en het risico van ernstige overstromingen waren echter 4 dagen van tevoren aangekondigd door internationale organisaties, en werden verschillende malen herhaald. Belgische ambtenaren trokken zich daar niets van aan. Dezelfde mensen die niet de besluiten hebben genomen die genomen moesten worden, zullen ons vandaag vertellen dat zij zichzelf niets te verwijten hebben. Zij zullen doen alsof zij onderzoekscommissies instellen die niets zullen onderzoeken en nergens toe zullen leiden.

Olivier Maroy, die Kairos in de parlementaire commissie een vod noemde, zal misschien besluiten om een paar honderd miljoen euro te halen bij de Belgen die in de Pandora-papieren worden genoemd, om die te verdelen onder degenen die niets meer hebben?

Na deze overstromingen zullen de doden niet terugkeren, de armen zullen armer zijn, en makelaars en andere zakenlieden zullen het juiste moment afwachten.

Ondertussen blijven de corrupte politici op hun plaats. En de journalisten zwijgen. Zoals gewoonlijk.

Espace membre

Leden