« Documenteer ons! »

Getuigenisvan Geneviève Cattiez, voormalig directeur van de Haute École Galilée*.

Geachte regering. Ik word chagrijnig. Kunt u ons de wetenschappelijke studies geven waarop u dergelijke maatregelen baseert? Documenteer ons!

Welke wetenschappelijke studies over kappers geven ons overtuigende cijfers die dergelijke onthutsende, onverwachte, onbegrijpelijke en ondraaglijke maatregelen voor de beoogde beroepen zouden rechtvaardigen. Geef ons uw bronnen van wetenschappelijke publicaties. We zijn niet dom. Je houdt van getallen en curven.

Ik denk dat je niet genoeg in het veld leeft

De horeca is al maanden gesloten. We kunnen hen er niet van verdenken ons te besmetten, want ze zijn al bijna 10 maanden gesloten. Geef ons cijfers en curven. Omdat je van ze houdt. Wij zijn niet dom. Wij hebben de wetenschappelijke literatuur bestudeerd en kunnen die begrijpen. Geef ons de referenties waarop u dergelijke beslissingen baseert, die het leven verwoesten van velen van ons Belgen die soms wanhopig zijn en die soms besluiten niet meer te leven. Ik denk dat je niet genoeg in het veld leeft.

Uw beslissingen infantiliseren ons. Alsof we niet zouden begrijpen dat als we iemand in onze naaste omgeving in gevaar zouden brengen, we het niet zouden begrijpen. Persoonlijk, ben ik in opstand gekomen. En als bron in de wereld van het onderwijs, in de academische wereld en in het hoger onderwijs die voorstander is van dialectisch denken, van intelligente reflectie, kan ik dergelijke maatregelen niet steunen als zij niet worden ondersteund door wetenschappelijk werk dat is gevalideerd door de wetenschappelijke gemeenschap, die op dit moment blijkbaar geen unanimiteit vereist. Dit is wat uw beslissingen verontrust en in diskrediet brengt.

Ik durf mijn ongemak te delen op sociale netwerken… risico’s nemen natuurlijk. Ik ben voor een betere wereld, maar transparantie zal ons helpen de inzet van deze crisis beter te meten. We zijn allemaal intelligent.

  • Oorspronkelijk gepubliceerd op de netwerken, hier doorgegeven met toestemming van de auteur.
Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Log in.