« DAN KRIJG JE HET IN JE GEZICHT » (COMMISSARIS VANDERSMISSEN, BRUSSEL — 08 DECEMBER 2018 — DEMONSTRATIE GELE VESTEN).

Kairos was deze zaterdag aanwezig in Brussel. Staatsfascisme in al zijn pracht, ten overstaan van een leeggebloed volk, vrij helder over wat er gebeurt, in een België waar de rijken rijker en rijker worden, waar de media hen beschermen en dienen terwijl het volk ver van het toneel sterft.

Vakbonden, partijen, media, « sterren », de kleinburgerlijke categorie van de « klimaatdemonstratie »(1), waren afwezig. Hadden ze een uitverkoop? Want wat de politie-nazi’s boven alles beschermden was de vrijheid om te kopen, door de Nieuwstraat veilig te stellen, de opperste plaats van de cultus van groei en consumptie van de Brusselse arbeidersklasse en de lagere middenklasse.

Deze zaterdag schreeuwden de mensen meer dan ooit hun woede uit aan de zijde van de veel talrijkere schapen, en oefenden zij de enige macht uit die zij nog hebben: de macht om te kopen.

Preview video voor de volgende volledige video en de verschillende getuigenissen die deze week zullen worden vrijgegeven.

https://youtu.be/INmS0FAwBZ4

Hou de vrije pers in leven, schrijf je in! ww.kairospresse.be/abonnement

Notes et références
  1. L’idée n’est pas d’opposer évidemment ceux des manifestations pour le climat aux Gilets jaunes, mais il est évident qu’il y un abîme sociologique entre les deux groupes, et qu’il faudra nommer les choses, expliquer d’où proviennent ces différences, pour que se rejoigne le plus possible de membres des deux groupes pour n’en former qu’un seul.

Espace membre

Leden