Attentie alstublieft!

De alternatieve pers is niet zonder voorwaarden.

Kairos is onafhankelijk. Het wordt niet gesubsidieerd of gesponsord (en daarom is het ook gratis).

Het is een alternatieve krant die volledig op vrijwilligers draait. Voor elk nummer kunnen we rekenen op de genereuze hulp van een groeiend netwerk van een dertigtal mensen die regelmatig schrijven, tekenen, corrigeren, tellen, bellen en verspreiden. Zonder hen zou er geen krant zijn, dus dit is nog een kans om hen te bedanken.

Maar om deze krant op papier te kunnen lezen en zo een mooi driedimensionaal object te hebben (geen extra scherm) dat u aan uw buurman kunt geven nadat u het gelezen hebt, is geld nodig. Elke uitgave, van pen tot bezel, kost ongeveer 2.000 euro. Om ‘s werelds enige « anti-productivistisch tijdschrift voor een fatsoenlijke samenleving » te kunnen uitgeven en verspreiden, moet er voldoende geld op de rekening van het tijdschrift staan. Het geld komt binnen via drie verschillende kanalen: abonnementen, losse verkoop en donaties. Momenteel zijn de rekeningen in evenwicht, maar het is absoluut noodzakelijk dat wij meer abonnees hebben om de krant meer stabiliteit te geven.

U kunt ons helpen: vraag uw leverancier naar Kairos! In juni ligt Kairos in de kiosken.

Je kon het eerste nummer van je krant vinden in goede boekhandels, gaat het verder.

U vindt hem nu ook in uw plaatselijke krantenkiosk, naast andere onafhankelijke en sympathieke anti-productivistische kranten zoals La Décroissance, Le Sarkophage, Fakir, Artikel 11…

Als uw persverkoper Kairos niet verspreidt, kan dat gewoon zijn omdat ze niet weten dat ze dat vanaf nu kunnen doen! Boekhandelaren hebben een lijst van enkele duizenden titels die kunnen worden verdeeld, en zij moeten een keuze maken. Om ons te helpen, vraag uw persverkoper om Kairos te verspreiden. Op die manier zullen goede ideeën hun lezers vinden.

U kunt ons helpen: verspreid Kairos!

Behalve in de kiosken is Kairos ook verkrijgbaar in diverse goede boekhandels. Wij hopen het tijdschrift op nog meer van dergelijke goede plaatsen te kunnen plaatsen: als u een boekhandel kent die belangstelling zou kunnen hebben, neem dan contact met ons op. Als je zelf Kairos wilt verspreiden, dan doen we dat graag! Wij zullen de eenvoudige manieren uiteenzetten waarop dit kan worden gedaan.

U kunt ons helpen:
abonneer je vrienden!

Als u dat wilt, vragen wij u om in uw omgeving over Kairos te praten en mensen waarvan u denkt dat ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn, uit te nodigen om zich op het tijdschrift te abonneren. Als u deel uitmaakt van een vereniging waarvan het maatschappelijk doel iets te maken heeft met de verdediging van de vrijheid van meningsuiting, de alternatieve onafhankelijke pers, politieke ecologie, sociale vraagstukken, emancipatie, nieuwe vormen van strijd, alternatieven, mediakritiek en andere onderwerpen die in Kairos aan de orde komen, stel dan voor om u aan te melden! Dit is een doeltreffende manier om de diversiteit van de pers in de Franse Gemeenschap te verbeteren en het vrijwilligerswerk van Kairos te ondersteunen.

U kunt ons helpen:
Kairos presenteert!

Tenslotte, er gaat niets boven vergaderingen om de alternatieve pers te verdedigen. Als u een vergadering, een conferentie, een concert, een Spaanse herberg, een fietsbeurs, een uitvindingswedstrijd of een ander evenement organiseert waar u denkt dat het een goed idee zou zijn om het tijdschrift te presenteren, vraag het ons en wij zullen proberen aanwezig te zijn.

Ik dank u nu al voor uw hulp. Noteer ook dat in oktober een bijeenkomst van de vrienden van Kairos zal worden georganiseerd. Nadere bijzonderheden zullen worden bekendgemaakt op onze website www.kairospresse.be en in het volgende nummer, dat half september zal verschijnen.

De redactie.

Espace membre

Leden