Externe bijdrage

Achter het mediarookgordijn

Achter het rookgordijn van de media gaat de realiteit schuil van wat de mensen meemaken: tegenstrijdige resultaten, druk, bedreigingen, inconsistenties. Er zijn veel getuigenissen ontvangen, waaronder de volgende twee. Daarna kunnen we de nieuwe dictaat van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lezen, dat nu binnen- en buitensporten verbiedt zonder Covid Safe Ticket. Segregatie, algemene controle, schuldgevoel aanpraten. Wat we meemaken is ongekend. Maar ‘je hebt een keuze’, nietwaar?

Positief hier, negatief daar

 » Op vrijdag 03 september ga ik naar een vriend die voor XXXX werkt om een PCR-test te laten doen, omdat ik zaterdag naar Luxemburg moet voor een festival waarvoor een gezondheidspas nodig is. Mijn vriendin, die onze analyse van de huidige situatie deelt, geeft mij een neptest (zij wrijft het ding achter in mijn nek en niet in mijn neus); zij doet hetzelfde met mijn vriend. De volgende dag horen we de resultaten: mijn vriend is negatief en ik ben zeer positief… Op zaterdag kreeg ik een telefoontje uit Brussel, ik nam eerst niet op omdat ik van plan was naar Luxemburg te gaan, aangezien mij verteld was dat het mogelijk was om daar zelftesten te doen. Dus laat ik mijn telefoon thuis zodat niemand weet dat ik weg ben. Eenmaal ter plaatse: negatieve zelftest natuurlijk. s Avonds kwamen we terug: 20 gemiste oproepen! En de volgende dag, weer… neem ik niet op (het was het opsporingscentrum). Als ik ze eindelijk online krijg, word ik kwaad op hen en vertel hen dat deze tests niet betrouwbaar zijn voor een schoolbal, helaas om mijn vriend niet te kwetsen, zwijg ik. Ze bedreigen me en zeggen dat ik in quarantaine ben, net als C. Ik laat het ze niet doen: gisteren ging ik bij mijn vriend een PCR-test doen en vanmorgen: negatief resultaat. Ik ben het zat om me in stilte te verstoppen. Het was gewoon zo verschrikkelijk deze pesterij dat ik binnen een paar dagen een exceem op mijn voet kreeg. Ik benadruk dat ik hiervoor nooit huidproblemen had… Deze psychologische marteling is verschrikkelijk, vooral als je het niemand officieel kunt vertellen.

Ik ben het zat om me in stilte te verbergen

Goedemorgen, meneer,


Naar aanleiding van onze kleine discussie op zaterdag, stuur ik u de informatie betreffende de PCR’s betaald aan GOLAZO SPORTS BERINGEN(1). Een vriend van mij had dezelfde grap. Bedrag : 41€…


Ik heb Covid Pacheco (waar we onze tests deden) 4 keer geschreven om terugbetaling te vragen. Ik heb geen antwoord gekregen op de eerste twee e‑mails. De derde keer vroeg ik aan wie ik me moest melden. Mij is verteld dat het niet terug te betalen is.
4de mail: ik krijg te horen dat het niet langer mogelijk is per mail te antwoorden en ik word opgebeld. Ik heb de oproep gemist. Ik heb niet teruggebeld. Ik weet dat ik de 2x 41 € tests niet terugkrijg, maar aangezien het proces niet correct is, en dan de
De naam van het bedrijf op de factuur… Dat doet me afvragen: Golazo Sports Beringen. Het bedrijf is gevestigd in Hasselt en is gespecialiseerd in sportevenementen, terwijl de analyse werd uitgevoerd in Luik, in […].


Ik vond het ook « vreemd » dat de testen in het begin anders waren. Mijn 2 dochters (gratis testen onderweg): blauwe fles; ik betalend: witte fles. Ik kreeg ter plaatse te horen dat dat was omdat ze andere in voorraad hadden (ze schaamden zich erg om mij te antwoorden). Mijn oudste dochter kreeg haar uitslag de volgende dag om 8 uur, mijn jongste om 13 uur en ik om 18.40 uur, nadat ik […] (in Luik) had gebeld. Ik vloog altijd om 6 uur ‘s ochtends! Stress gegarandeerd. Achteraf werd mij verteld dat de kleuren verschillend waren, omdat de mijne betaald en dus in Luik gemaakt was en de blauwe ter plaatse in Brussel gemaakt zijn! Waarom dit verschil?


Op de terugweg, mijn test bij de Pacheco: zeer pijnlijk, eerlijk gezegd denk ik dat hij het expres deed, want ik klaagde bij de receptie. Een andere vraag is wie deze tests uitvoert. Ik had echt het gevoel dat het studenten waren. Een vriendin van mijn dochter heeft de test gedaan — erg pijnlijk. De dame zei: « Dit wil je niet meemaken, laat je inenten ».


Tijdens de wandeling op zaterdag vertelde een mevrouw me dat een lerares uit Grimbergen vroeg wie ingeënt was en wie niet. Ze scheidde de kinderen. De niet-ingeënte achter in de klas. Een bevriende leraar meldt dat de directeur hen heeft gevraagd de leerlingen aan te moedigen zich te laten inenten. De directeur van het internaat van mijn dochter, aan wie ik vertelde dat mijn dochter en ik het vaccin niet wilden, gaf hetzelfde antwoord: « burgerplicht ». Dit suggereert dat het een boodschap aan scholen is…


Ik dank u voor het luisteren, en voor de betrokkenheid van uw media in deze strijd.


Vriendelijke groeten
[…]
e‑mail gestuurd naar Kairos

Een bevriende leraar meldt dat de directeur hen heeft gevraagd de leerlingen aan te moedigen zich te laten vaccineren: « burgerplicht ».

« Je wilt dit niet meemaken, laat je vaccineren ».

« Mevrouw, meneer,

Vanaf1 oktober zal de Brusselse Hoofdstedelijke Regering het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) verplicht stellen voor binnen- en buitensportactiviteiten. Deze maatregel is genomen om de toename van het aantal gevallen van Covid-19 in Brussel tegen te gaan.

De toegang tot de sportinfrastructuur van de Stad Brussel zal dus enkel mogelijk zijn op vertoon van een Covid Safe Ticket en een identiteitskaart (of rijbewijs), of een digitaal Covid-certificaat voor niet-Belgen.

Elk STC wordt gecontroleerd bij de ingang van elke sportfaciliteit, zowel binnen als buiten.

Voor seizoensgebonden beroepen :

Sportclubs, verenigingen en scholen worden verzocht hun leden te wijzen op de noodzaak van hun STC. Zo niet, dan zal hun de toegang worden geweigerd.

Voor eenmalige evenementen en incidentele bezettingen (toernooien, enz.) :

De controle moet worden verricht door de organisator van het evenement, die daarvoor als enige verantwoordelijk is.

In geval van overtreding wordt alleen de organisator door de bevoegde autoriteiten aansprakelijk gesteld.

Kinderen onder de 16 jaar kunnen zonder STC in onze kamers.

Sociale distantie is niet langer verplicht op de plaats na de CST controle.

Bij de ingang van het gebouw en in de gangen moet tot de CST-controle nog steeds een masker worden gedragen.

Voorwaarden voor het verkrijgen vanom een CST te verkrijgen:

- U bent volledig gevaccineerd (+ 2 weken)

- U heeft een bewijs van herplaatsing (- 6 maanden)

- U heeft een recente negatieve PCR-test (binnen 72 uur). Maak een afspraak in een van de officiële testcentra(info-coronavirus.be)

- U heeft een recente negatieve antigeentest (binnen 48 uur)

Hoe verkrijg je een CST?

Het CST wordt gepresenteerd in de vorm van een QR-code (op smartphone of papieren document). De officiële applicatie kan worden gedownload op uw mobiele telefoon: https: //covidsafe.be

U kunt uw COVID-certificaat ook afdrukken via de website www.masante.belgique.be. Bezoekers die niet de Belgische nationaliteit hebben, moeten het digitale EU-certificaat COVID kunnen voorleggen.

Zelftesten (antigenisch of anderszins) worden door de autoriteiten niet beschouwd als een geldige test voor het verkrijgen van het STC. Het is niet mogelijk om aan de ingang van de gemeentelijke sportaccommodaties te worden getest.

De Stad Brussel staat tot uw beschikking als u tijdelijk een vaccinatiestand wilt laten plaatsen voor een specifiek evenement of een sensibiliseringsdag in uw club.

Dank u voor uw begrip en met onze sportieve groeten.

Notes et références
  1. https://www.golazo.com

Espace membre

Leden