5G of waanzin vermomd als noodzaak*.

Preambule : In het jaar 2020, op 25 januari, danken wij voor zijn goede genade, het Brusselse gemeentebestuur om ons een « statische demonstratie  » toe te staan; maar « een verbod op alle andere versterkingsmiddelen dan een megafoon « . Echter, sommige middelen van versterking, adverteerders hebben sommige, met name Qualcomm, een Amerikaans bedrijf dat actief is op het gebied van mobiele technologie (omzet 25,3 miljard dollar) die in september 2018 Brussel overspoelde met posters die waren opgehangen op media eigendom van JC Decaux, met de bericht : « 5G zal creëren veel banen. En onze taak is om 5G te maken. Huawei, aan de andere kant, toonde in alle Brussel tijdens de verkiezingscampagnes in mei 2019 : « Stem voor 5G. Stemmen gaat niet alleen over kandidaten, maar ook ideeën ». 

Waarom het stop5G.be collectief?

Wij vandaag voor de Internationale Dag tegen racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en aanverwante onverdraagzaamheid. 5G, terwijl het Belgische collectief stop5G.be werd geboren in de voortzetting van de strijd tegen slimme meters, een andere « innovatie » die de politiek-industriële sfeer wil onszelf op te dringen. 

In September 2017, in een oproep aan de Europese Unie, meer dan 180 waarschuwden wetenschappers en artsen uit 36 landen tegen de gevaren van 5G. In 2019 zal een internationale oproep, georganiseerd in het kader van de in de vorm van petities die door 172.395 personen en organisaties zijn ondertekend van 204 landen en gebieden, is gericht aan de federale en provinciale regeringen. en de Belgische regionale autoriteiten. De hond blaft, de karavaan passeert. Als de Albert Camus zei, het absurde is geboren uit deze confrontatie tussen de menselijke roep en de onredelijke stilte van de wereld. Wij zijn ondergedompeld in het absurde.

Als wij geloven natuurlijk dat gezondheid van het grootste belang is in de strijd tegen 5G, zijn we ervan overtuigd dat focussen op deze aspect is riskant. Omdat de telecommunicatie-industrie en de fabrikanten van aangesloten objecten hebben een leger van wetenschappers betaald om de resultaten te krijgen die ze willen, twijfel te zaaien die door de media in hun dienst wordt verspreid. Le Monde, in september 2019 met als kop« 5G appeal: why this petition on waves and health is over alarmist « . Le Monde is eigendom van Xavier Niel, Matthieu Pigasse, en de andere aandeelhouders. en Daniel Kretinsky, multi-miljonair zakenlieden die hebben zeker belang bij de uitrol van 5G… In de politiek evenwicht, economie en technologie hebben meer gewicht en de zaaiers van twijfel doen hun werk en wij zijn leiden naar een gebied waar beide kanten van het conflict een rol spelen: die die geloven en zij die niet geloven. 

Hij We moeten dus ook stroomopwaarts denken, aan de bron van de belangen achter de 5G-projecten. Op dit niveau, meer kampen van degenen die Geloof het of niet, er is geen twijfel mogelijk:  5G is een project dat uitsluitend ten goede komt aan multinationals die buitengewone financiële winsten verwachten in een wereld waar miljarden objecten zouden worden verbonden — 5G zou ook ongekende bevolkingscontrole. 

Moeten we iets verwachten van politieke actoren ? Onlangs, na aan het kabinet van de minister voor de Agenda Telecommunicatie en de Post, Philippe De Backer, voor een vergadering over onze zorgen over de 5G, haar directeur voor de strategie-eenheid Digitale Agenda, Telecom en Post, Luc Windmolders, we zal antwoorden:

 » Wij zal 5G niet tegenhouden. Wij voeren een beleid dat wil de ontwikkeling van 5G zo veel mogelijk stimuleren. Als je zou graag een vergadering hebben over de — naar mijn mening niet-bestaande — effecten van de straling, moet u contact opnemen met de autoriteit bekwaam. De federale regering heeft geen gezag over stralingsnormen « .

Wie Is Luc Windmolders, om er maar een te noemen? De Directeur van de eenheid Strategie van de Minister werkte bij het Nederlandse telecommunicatiebedrijf KPN en was, de afgelopen twee jaar, Chief Legal & Corporate Officer bij BASE Bedrijf. Luc Windmolders zat ook in het bestuur van van de Europese Industriebond telecombedrijf ECTA.

De industrieën dringen aan op een versoepeling van de normen, en om dit te doen, plaatsen ze mannen en vrouwen in sleutelposities toegewijd aan hun zaak. 

Kunnen we verwachten dat de massamedia ons informeren? Een paar maanden geleden, toen een journalist van Le Soirwerd verteld een discussie- en uitwisselingssessie over het onderwerp meters en 5G in april 2019, Michel de Muêlenaere, journalist, zal antwoorden:  » Ras de kom van het anti-alles. Je zult de vooruitgang niet stoppen « . De dominante media in België, die in handen zijn van de machtigste families ter wereld, zijn De rijkste mensen van het land houden van Progress — en 5G — omdat het rapporten, en ze hebben journalisten tot hun beschikking eerbiedig en gehoorzaam. 

De De RTBF van haar kant steekt al vele jaren veel energie in de zaak. jaren om ons 5G te laten accepteren. Een van de vele artikelen, van 2018, getiteld « Zal België klaar zijn voor 5G « , zei Er is een timing om respect. De Europese Commissie wil dat elke lidstaat (en Dit geldt ook voor België) heeft 5G-dekking in, ten minste één stad voor 2020. En tegen 2025, zal het allemaal stedelijke gebieden die 5G-dekking nodig zullen hebben. Inclusief hoofdwegen. We zijn echt in de laatste rechte lijn juist ». 

Maar de vraag is eigenlijk een diepere, filosofische vraag: wat willen we voor onze toekomst? Het is bijna zeker dat dat de klimaatverandering met onvoorspelbare gevolgen plaats. Terwijl we onze paradigma, wordt voorgesteld dat we blijven overconsumeren en vervuilen, om onze robuuste water‑, gas- en elektriciteitsmeters te vervangen, en om elektriciteit door slimme meters of om te zetten onze steden in slimme steden waar alles met elkaar verbonden zal zijn. 

Wij wil het niet.

Voor het collectief stop5G.be

Alexandre Penasse

*Speeches op de werelddag tegen 5G — 25 januari 2020 — Brussel

Meer op : www.stop5g.be

Zie ook het artikel: « Nieuwe technologieën en digitale transitie, de technocratische illusie op het licht van 5G « , op www.kairospresse.be

Espace membre

Leden