/
3 octobre 2022

Amerikaanse oorlogsdaad tegen de Europese Unie: gaf president Biden opdracht tot de terroristische aanval op Nord Stream?

Le journalisme libre coûte cher.

Pour faire des articles, reportages, interviews, vidéos… Aidez-nous: abonnez-vous, abonnez la famille, les amis, parlez de nous, faites un don. 

« De sabotage is de meest waarschijnlijke oorzaak van de lekken in twee pijpleidingen Oostzee tussen Rusland en Europa, zeiden de EU-leiders, nadat seismologen explosies hadden gemeld rond de Nord Stream-pijpleidingen.

Volgens de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula Von der Leyen, waren « de lekken » in de Oostzee te wijten aan « sabotage »:

« Elke opzettelijke verstoring van een actieve Europese energie-infrastructuur is onaanvaardbaar en zal worden beantwoord met de sterkst mogelijke reactie », waarschuwde zij. Ze waarschuwde, en riep op tot een onderzoek om tot op de bodem uit te zoeken « wat er is gebeurd en waarom ».

De Deense premier Mette Frederiksen noemde ze« opzettelijke handelingen » en voegde eraan toe: « We hebben het niet over een ongeluk ».

Mevrouw Von Der Leyen specificeerde niet wie er achter deze « opzettelijke daden » van sabotage zou kunnen zitten.


Espace membre

Leden