Voor een reclame-vrije RTBF

Italiaanse apartheid

In Italië is een echt apartheidssysteem opgezet: niet-ingeënte mensen mogen niet langer gebruik maken van het openbaar vervoer, werken of naar de meeste openbare gelegenheden

Lees meer "

De wensen van La Décroissance

Vincent Cheynet, hoofdredacteur van de uitstekende Franse krant La Décroissance, waarmee wij regelmatig samenwerken, doet zijn wensen voor 2022. Hij gelooft terecht met ons dat

Lees meer "

Mediacorporatisme

Toespraak bij de persvrijheid-mars Deze toespraak van Alexandre Penasse, geschreven op 28 december, werd gehouden voor het hoofdkantoor van de Vereniging van Beroepsjournalisten (AJP), in

Lees meer "

Ik beschuldig!

Brief van Dr Colignon aan de Orde van Geneesheren Brussel, 20 december 2021, Mr. President van de Orde van Henegouwen,Leden van de onderzoekscommissie, Dr. Michèle

Lees meer "

Interview met Patrick Jaulent

Interview met Patrick Jaulent, doctor in de elektronica, afgestudeerd aan een Amerikaanse universiteit, leraar, consultant en internationaal spreker.  Zijn boeken zijn onder meer « A World

Lees meer "

De schubdier minuut nr. 3

De nieuwe Kairos humor serie, soms is het beter om te lachen om het absurde dan er om te huilen.*Een origineel idee van David Schiepershttps://www.facebook.com/dilalytheatre

Lees meer "

« Bevrijd het water

Op 7 december 2020 werd water genoteerd aan de Amerikaanse beurs Chicago Mercantile Exchange.Het valt niet te ontkennen dat water dringend moet worden behoed voor

Lees meer "

Nu of nooit!

Vrienden, goedemorgen. Deze boodschap is voor iedereen! Professionals in de gezondheidszorg en mensen die met mensen werken, die altijd in de « frontlinie » hebben gestaan, in

Lees meer "

Freedom March — Act 2

Na het succes van de eerste nationale mars op 21/11/2021, vindt de tweede akte plaats op 05/12/2021 om 13.00 uur in het Gare du Nord.  Kairos

Lees meer "

Mysa: de rap-activist

Mysa, een Franse rapper, staat ver af van de rap die de mainstream media koloniseert. Mysa, een Franse rapper, staat ver af van de rap

Lees meer "

Codeco verhalen

Bijna 600 dagen sinds onze eerste persconferentie, veel vragen, geen antwoord in de vorm van een dialoog, geen vragen of twijfels van de kant van

Lees meer "

Vechten om lagere nummers!

De tijd is « op », maar er zijn cijfers… en politieke intenties. En hier, zoals gewoonlijk, dicteren politieke bedoelingen de realiteit! Hier, in het universitair ziekenhuis

Lees meer "

Exploderen de koffers?

Wat een explosie!… 86 Covid-geïnfecteerde patiënten in drie ziekenhuizen op 19 november in Luik… waaronder asymptomatische patiënten, gehospitaliseerde patiënten die er voor iets anders zijn

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°2

Persconferentie op 27 november 2020 586 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden,

Lees meer "

We willen een debat!

Meer dan 300 mensen voerden het woord om de Belgische premier Alexander De Croo te vragen om een echt debat over covid en het beheer

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°7

Persconferentie op 5 maart 2021 597 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°14

Persconferentie op 18 juni 2021 614 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°4

Persconferentie op 22 januari 2021 590 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden,

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°9

Persconferentie op 24 maart 2021 602 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat

Lees meer "

Codeco verhalen n°1

Persconferentie op 15 april 2020 582 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°11

Persconferentie op 23 april 2021 607 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°6

Persconferentie op 27 februari 2021 595 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden,

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°15

Persconferentie op 17 september 2021 616 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden,

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°3

Persconferentie op 18 december 2020 588 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden,

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°8

Persconferentie op 19 maart 2021 600 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°5

Persconferentie op 5 februari 2021 Nadat de aftiteling rolde tijdens mijn vraag op een eerdere persconferentie, werd deze keer mijn microfoon afgezet. Censuur kent geen

Lees meer "

Geschiedenis van Codeco n°10

Persconferentie op 14 april 2021  604 dagen sinds de persconferentie van 15 april 2020, toen we in de zaal « een politiek vooringenomen vraag  » stelden, wat

Lees meer "

De flipperkast strategie

De strategie van de meeste beleidsmakers kan in één zin worden samengevat: « Ik wil je bang maken als een flipperkast om in één trechter te

Lees meer "

Het covidconcentratiekamp

Essayist Walter Baeyens ontwikkelt een historische en systemische visie op de Covidiaanse episode, zonder toegevingen, met een verondersteld pessimisme dat hem de gebeurtenissen doet vergelijken

Lees meer "

Epistemisch essay

COVID 20 De Categorische Imperatief: RELIANCE Een pleidooi voor een epistemologische vernieuwing van de medische studies Online boek geschreven en gecoördineerd door Florence PARENT en

Lees meer "

Pax Dystopia

In 2060 ontmoet Loghan Fortier de man die Pax Dystopia heeft geschreven, 40 jaar nadat de hele planeet door een virus in een noodtoestand is

Lees meer "

Covid-19 circus

(Dit is een fictief werk. Elke gelijkenis met echte of bestaande feiten en personages berust op louter toeval) Mijn lieve vrienden, Dank u voor het

Lees meer "

LN24 VS Dr David Bouillon

Scheldpartijen en stigmatisering zijn de gebruikelijke methoden geworden van de dominante media om degenen die niet de juiste weg volgen en degenen die aandacht aan

Lees meer "

Interview met Philippe Bobola

Live interview met Philippe Bobola, antropoloog, doctor in de fysische chemie, bioloog en Adleriaans psychoanalyticus.  We leven in ongekende tijden, maar de toekomst is niet

Lees meer "

BEGRIJP JE?

Wij waren op de persconferentie van 17 september. We zijn verder gegaan dan begrijpen. Er zijn geen tegengeluiden meer te horen, dus geen debat. Terwijl

Lees meer "

Niet praten

We stelden deze vraag aan twee mensen die te maken hadden gehad met politieke en mediadwang omdat ze de officiële lijn niet herhaalden: « U hebt

Lees meer "

Overtuigd of overtuigd?

Volgens Hannah Arendt (1906–1975), politicologe, filosofe en journaliste, nemen totalitaire regimes de controle over de bevolking door hen te verdrinken in een zee van tegenstrijdige

Lees meer "

Achter het mediarookgordijn

Achter het rookgordijn van de media gaat de realiteit schuil van wat de mensen meemaken: tegenstrijdige resultaten, druk, bedreigingen, inconsistenties. Er zijn veel getuigenissen ontvangen,

Lees meer "

De weg naar de vrijheid

De provax/antivax kloof: elementair mijn beste Watson! Of we nu denken dat de huidige beperking van onze vrijheden te wijten is aan een akelig virus

Lees meer "

Censuur? Waar?

In onze sterk « gedigitaliseerde » landen is er weinig reden voor censuur: mensen laten zich manipuleren zonder het te beseffen en zonder precies te weten hoe

Lees meer "

We willen een debat!

Sinds het begin van het Covid-tijdperk is Alexander De Croo van mening dat mijn gesprekspartners niet geloofwaardig zijn, dat de artsen, wetenschappers, verpleegkundigen, advocaten… aan

Lees meer "

Waarom de QR-code weigeren

Bovenal hebben de ondertekenaars niets tegen degenen die hun vaccinatiedoses hebben gekregen. Iedereen doet wat hij of zij denkt dat goed is, en het gaat

Lees meer "

Poëzie

Virus in het water, hallo virus! Virus in het water, hallo virus!Wanneer de verstopte hemel tuimeltMet België als eindpuntDat alles naar de hel gaat in een

Lees meer "

Ons boek is beschikbaar!

Praat erover om je heen, het is niet de mainstream media die het zal doen.  Ons boek « Covid-19: De censuur voorbij », gemaakt in samenwerking met de

Lees meer "

Brief aan de kindersector

Geachte heer of mevrouw, Wij schrijven u om uw aandacht te vestigen op een probleem dat op strikte wijze moet worden aangepakt, met eerbiediging van

Lees meer "

De Ridicules

Onlangs las ik een van die rokerige bladen met de pompeuze naam « contra-expertise », die beweert tot de familie van de Amerikaanse fact checking te behoren.

Lees meer "

Oprichting van de Vrienden van Kairos

Kairos, een anti-productivistisch tijdschrift voor een fatsoenlijke samenleving, heeft sinds het begin van de « gezondheidscrisis » zijn lezerspubliek zien toenemen; wij kunnen ons daar alleen maar

Lees meer "

Artsen vragen[ai]om te worden gehoord

In een tijd waarin het « gezondheids »-beleid uitsluitend gericht is op massavaccinatie door middel van schuldgevoelens, « gekozen » verplichting en ongekende propaganda, die zijn beste lessen heeft

Lees meer "

Dit is geen persconferentie…

Naar aanleiding van de censuur door Facebook, zonder enige kennisgeving (de video werd zelfs uit onze bibliotheek verwijderd), van onze reactie na de laatste persconferentie

Lees meer "

Wapen #03: Overheidsdruk

In onze vorige artikelen hebben we vastgesteld dat de censuur toeneemt in de sociale media, zoals Facebook of YouTube, die systematisch standpunten sanctioneren die niet

Lees meer "

Dit is geen fictie

Overrompeld door de stemming van de parlementsleden op 15 juli over de zogenaamde « pandemiewet », hadden wij het project om vóór deze stemming een fictie uit

Lees meer "

Interview met Ariane Bilheran

In haar laatste nieuwsbrief deeltNeosanté een essentieel interview met Ariane Bilheran, arts in de psychopathologie. Voor haar bevinden we ons niet in een dictatuur, maar

Lees meer "

De media vermoorden

Dezelfde mensen die voortdurend hameren op het beginsel van journalistieke ethiek lijken dit alleen voor anderen te reserveren. De gevestigde journalisten, die profiteren van het

Lees meer "

Ad doxa per aspera

Eén manier om over de Covid-19 pandemie na te denken is haar te zien als een onthulling van hoe onze samenleving werkt. Door druk uit

Lees meer "

Secularisme en ontgroening

De moord op Samuel Paty door een jonge geradicaliseerde Tsjetsjeense vluchteling heeft het Frans-Franse debat over secularisme weer doen oplaaien. De geschiedenisleraar werd vermoord omdat

Lees meer "

Op Macron’s novlangue

Beste vrienden, Ik moet je vertellen over een lezing die me nog nooit overkomen is. Een paar maanden geleden, midden in een covid, hoorde ik

Lees meer "

Een keerpunt

Ik keer daarom nog eens terug naar de oude Heraclitus die, zoals u weet, een deel van de filosofische weg aangaf door ons te vertellen

Lees meer "

Opruimen en heropbouwen

Deze planeet, een piepklein stofdeeltje in het heelal, herbergt miljoenen soorten, waarvan sommige ons nog onbekend zijn. Onder hen hebben wij mensen een groot vermogen

Lees meer "

Alles is nog niet verloren

In wat voor wereld leven we? In een wereld in crisis, zeker. Zesde extinctie, klimaatverandering, ongekende veranderingen in landgebruik, verstoring van fosfor- en stikstofcycli, verzuring

Lees meer "

De stem van het volk

Het woord « populisme » is een containerbegrip dat altijd al onze ontevredenheid heeft omvat. Het Oxford Woordenboek zegt ons dat populisme « een politiek discours gericht tot

Lees meer "

Kies wat je leuk vindt

Opgroeien met de visie van een vader die advocaat was en daarna magistraat werd, gaf mij zeker deze constructie van een geest die trouw was

Lees meer "

Als een koe die pist

Ik zal er geen doekjes om winden: het artikel dat ik u zal voorleggen, bevat geen greintje ernst. Noch een grote waarheid, noch een grote

Lees meer "

Kairos in viering

Om ons vijftigste nummer en het negenjarig bestaan van onze krant te vieren, houden wij op 25 juni een feest. Het zal een gelegenheid zijn

Lees meer "

De dode planeet

Ik schrijf aan mijn tijdgenoten over een wereld die nog niet de onze is. Ik handel in mijn dagelijks leven in een wereld die nog

Lees meer "

Psittacovirus alarm

We zijn maar al te vertrouwd met het SARS-COV ‑2 coronavirus waarover we nu al meer dan een jaar horen. Minder bekend is het psittacovirus,

Lees meer "

Buitenaards.

Trouwens, zijn we echt nog op deze wereld? Hebben onze machthebbers ons niet eindeloos gedwongen, sinds het voorjaar van 2020, om ons daaraan te onttrekken,

Lees meer "

De wereld die we creëren

Deze kleine wereld verandert voortdurend en verandert van kleur, als een caleidoscoop. Het is als een muziek die rond en rond gaat met zijn refreinen

Lees meer "

Vaccinatie van geesten

Wat zich vandaag voor onze ogen afspeelt, is het resultaat van maandenlange propaganda, in de hand gewerkt door een blind geloof in de wetenschap, in

Lees meer "

Echt?

Het is meer dan een jaar geleden dat de covid-19 sociaal-politieke crisis ons trof. Ik gebruik de term gezondheidscrisis niet omdat de omvang van de

Lees meer "

GROOT DEBAT

Kairos biedt u dit grote debat aan, waaraan degenen die al meer dan een jaar de koe bij de horens vatten, geweigerd hebben deel te nemen.

Lees meer "

Een bittere smaak

Wij ontvingen deze tekst van een soldaat, waarin hij de onmogelijkheid aan de kaak stelt in onze samenlevingen om uit te drukken wat men voelt

Lees meer "
covid

Dansen met de Covid

Deze tekst breidt het debat over de medische besluitvorming en de besluitvorming in de gezondheidszorg uit dat op gang werd gebracht rond Evidence-based-medicine (EBM) met

Lees meer "

De Gezondheidspolitie

In zijn meesterwerk « 1984 » beschrijft George Orwell een wereld die meer en meer lijkt op de wereld die wij tegemoet gaan. Er zullen niet veel

Lees meer "

Pijn in de nek

De Orde van Geneesheren in België vereenzelvigt zich met het behoud van het imago van de geneesheer in de maatschappij.Het doel ervan is ervoor te

Lees meer "

Het woord ontsluiten

Op 10 april ontvingen we deze brief: « Lieve Kairos,  Het is al een paar dagen geleden dat ik weer op mijn sociale netwerken zat, na een

Lees meer "

Chaos

Ik ga doelbewust en blijmoedig de snavel spijkeren naar het hele zootje degoches, progressieven en weldenkende chauvinisten die anathema’s en racistische beledigingen verspreiden tegen die

Lees meer "

Wie leidt ons?

Op 14 april, op de laatste persconferentie van de regering, stelde ik Alexander De Croo deze vraag: « Ik zou het debat wat willen verbreden wat betreft

Lees meer "

Zieke klootzakken!

In Frankrijk bedraagt wat opeenvolgende regeringen en de media « de ziekenhuisschuld » noemen, meer dan 30 miljard euro(1). Dit is het cijfer dat premier Castex opgaf

Lees meer "

League for Human Rights?

Advocaat Michael Verstraeten, die wij onlangs hebben geïnterviewd, heeft de Liga voor de Mensenrechten aangeschreven. Hij beschouwt dit laatste als een complete tegenstrijdigheid, waarbij hij

Lees meer "

« Samenzweringstheorie

« De geschiedenis van elke maatschappij tot op de dag van vandaag is de geschiedenis van de klassenstrijd.  Marx & Engels, Manifest der Kommunistischen Partei (februari

Lees meer "

Boze militairen

Ik ben een beroepsmilitair sinds ik 16 jaar oud was en ik neem contact met u op om over mijn situatie te praten en vooral

Lees meer "

Wals met Tina

« Er is geen alternatief . Een schokkende zin, waarvan het moederschap wordt toegeschreven aan Margaret Thatcher. Een stelregel die hij in de jaren tachtig gebruikte

Lees meer "

Wet en orde? Niet voor iedereen…

Koen Blijweert is op 8 februari op 64-jarige leeftijd overleden. De Franstalige pers maakte geen melding van deze informatie, terwijl in Vlaanderen verschillende kranten artikelen over het overlijden publiceerden.

Lees meer "
covid

Is Covid-19 een dystopisch virus?

Novlangue, gedachtenpolitie, absolute transparantie, gedachtencriminaliteit, herschrijving van het verleden, veralgemeende bewaking (of « opsporing  »), « burger »-aanklachten: zoveel termen ontleend aan het Orwelliaanse vocabulaire, die vreemd genoeg

Lees meer "

Sektarische drift

Heeft een jaar van anti-covid gezondheidspolitiek ons collectief op een sektarische drift gebracht? Het algemene ziektebeeld van onze leefsituatie in het afgelopen jaar is niet

Lees meer "

Barnum

Met grote moeite heb ik een brede glimlach en zelfs een hevige lachbui kunnen onderdrukken toen ik luisterde naar minuut na minuut van reacties uit

Lees meer "

Democratie in het digitale

De laatste jaren is de digitale kritiek uitgegroeid tot een belangrijk punt van zorg voor de bevolking. De wereldwijde dominantie van GAFAM, de steeds zorgwekkender

Lees meer "

Ticket naar de kerker

Muriel Hubin, medewerkster van Kairos, werd willekeurig gearresteerd toen zij op weg was naar een « statische demonstratie » in Brussel, waarvoor de gemeentelijke autoriteiten toestemming hadden

Lees meer "

Ticket naar de kerker

Muriel Hubin, medewerkster van Kairos, werd willekeurig gearresteerd toen zij op weg was naar een « statische demonstratie » in Brussel, waarvoor de gemeentelijke autoriteiten toestemming hadden

Lees meer "

« ALLES IS VERKEERD » De medische vereniging in dienst van de politiek

Yves Couvreur, patholoog, heeft klacht ingediend tegen de Orde van geneesheren en tegen de richtlijn die deze in januari 2021 aan alle artsen in België heeft gestuurd. Hij vertelt ons over vaccins, een echte « experimentele fase » op de bevolking, over degenen die achter de Orde staan, over wat geneeskunde is, over de dubbele taal van laboratoria en politici, over de leugens van de wetenschappelijke literatuur… 

Lees meer "

« Documenteer ons! »

Getuigenisvan Geneviève Cattiez, voormalig directeur van de Haute École Galilée*. Geachte regering. Ik word chagrijnig. Kunt u ons de wetenschappelijke studies geven waarop u dergelijke

Lees meer "

De school van robots

« Vroeg of laat zal de Technologie beweren medewerkers op te leiden die zich met lichaam en ziel aan haar Principe verbinden, dat wil zeggen, die

Lees meer "

Niet hopen, maar doen.

Het is alsof je de troepen vertelt dat de vijand zich heeft teruggetrokken. Door tegelijkertijd hun wapens en hun bewaking te laten zakken, zouden zij

Lees meer "

DRINGEND! Gezondheidspaspoort

Het « gezondheidspaspoort »-project van de Europese Commissie zal waarschijnlijk zonder debat of amendementen in het Europees Parlement worden goedgekeurd! De Europese Commissie heeft onlangs haar twee

Lees meer "

In-game reclame

Het is moeilijk om alleen Frans te spreken als je in de wereld van videospelletjes komt. Wij passen ons aan en vertalen voor u. U denkt

Lees meer "

IT, scholen en gelijke kansen

De huidige gezondheidscrisis heeft afstandsonderwijs aangemoedigd. Digitale technologie is daarbij een belangrijk onderdeel geworden. Computers zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven

Lees meer "

Onze flyers zijn er!

Onze flyers zijn er, 30.000 om te verspreiden, overal: vrienden, familie, boekhandels, winkels, evenementen… Help ons de vrije pers bekend te maken!  Stuur een e‑mail naar

Lees meer "

WAAR GAAT MUTATIE OVER?

Jean-Pierre Lebrun, psychiater en psychoanalyticus, voormalig voorzitter van de Internationale Freudiaanse Vereniging, is de auteur van verschillende essays, waaronder Un monde sans limite (Érès-poche, 1997),La

Lees meer "

DEZE LENTE, EINDELIJK!

« In de lente, waar droomde je over,Oude wereld gesloten als een sinaasappel,Verander iets,En we passeerden vreemdenLachen naar de engelen ». Jean Ferrat Vorig jaar, keken velen

Lees meer "

HEL, HIER KOMT MACRON!

Het was te verwachten: na bijna twee jaar presidentschap van Emmanuel Macron hebben veel deskundigen en essayisten zich gebogen over een persoonlijkheid die in alle

Lees meer "

De onderdanige individualist

« Het is meelijwekkend om politieke en ethische autoriteiten een beroep te horen doen op de verantwoordelijkheid van burgers nadat zij hen jarenlang hebben ingeënt met

Lees meer "

Vaccin propaganda

De propaganda van Chirec, een privé-ziekenhuisgroep (Delta, Braine‑l’Alleud sites…), over vaccinatie, in een document dat de directie aan haar personeel geeft, en dat een gunstige

Lees meer "

School, test, Covid …

Ik wil graag getuigen, want het wordt echt tijd dat sommige dingen die voor onze ogen gebeuren, bekend worden en dat zoveel mogelijk mensen ervan

Lees meer "

De grote manipulatie

Zoals bekend gaat een steeds groter deel van het geld dat adverteerders uitgeven om ons over te halen meer van hun producten te kopen, naar

Lees meer "

« Wij zijn zoogdieren ».

In de laatste Kairos publiceerden wij een interview met Nancy Huston, een in Canada geboren romanschrijfster en essayiste, schrijfster van talrijke boeken.(1) Als ze in

Lees meer "

Onmenselijke scheiding

Hallo, naar aanleiding van de getuigenis op uw pagina over de situatie van mijn broer Bruno met het syndroom van Down, stuur ik u mijn

Lees meer "

« Realiteit is in crisis

Er zijn niet (genoeg) huidige filosofen die nadenken over de multidimensionaliteit van de werkelijkheid, die morele vragen aanpakken zonder enige pretentie en zonder bang te

Lees meer "

De Congolese ontbrekende schakel

In een artikel getiteld « Welcome to Plutocracy »(1), beschreef Kairos de geheimzinnige blauwe netwerken(2), die verband houden met Kazachgate maar ook met Afrikaanse speeltuinen. In het

Lees meer "

Vaccins voor dummies

Op 11 maart ontving ik een e‑mail waarin ik werd uitgenodigd een « afspraak te maken voor uw COVID-19 vaccinatie « *, van een arts van het

Lees meer "

SCHULD EN GEZONDHEIDSCRISIS

Maart 2020 crisis uitbraak, welke crisis? De sociale, ecologische, economische en beschavingscrisis… die al heel zichtbaar was? Of eerder de gezondheidscrisis na de wereldwijde coronavirus

Lees meer "

5G EN ECOLOGIE

In een tijd waarin klimaatprotesten plaatsvinden en alle partijen het in hun toespraken eens lijken te zijn over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen,

Lees meer "

DE JACHT OP DE MAN* IS GEOPEND

*Maar de « klopjacht » die onze titel inspireerde is ook de titel van een twintigtal films, televisieseries en stripverhalen die alle het verhaal vertellen van de

Lees meer "

MAXIMALE ONFATSOENLIJKHEID

Reeds in gewone tijden flirt reclame voortdurend met slechte smaak en onjuistheid. Maar de laatste twee maanden zijn zijn praktijken ronduit onfatsoenlijk geworden. Het onvermogen

Lees meer "

5G? DE « MEESTER KOPER ».

In maart 2020 publiceerde Test-Aankoop, een organisatie die een tijdschrift uitgeeft waarin de kwaliteit van diverse consumentenproducten wordt geëvalueerd — zonder dit laatste ooit in

Lees meer "

5G, ELECTROSMOG EN GEZONDHEID

De voorstanders van 5G, die talrijk zijn in de industrie en de politiek, beweren dat als de WHO/ICNIRP EMF (elektromagnetische velden) blootstellingslimieten(1) worden gevolgd, er

Lees meer "

ECO-VERANTWOORDE VERGIFTIGING

DANKZIJ HET « REFERENTIESYSTEEM VOOR SAMENLEVEN(1) « . Waalse organisaties die zich bezighouden met landbouw of milieu hebben een document opgesteld over het gebruik van bestrijdingsmiddelen voor

Lees meer "

LIVE!

Hij schreef in zijn essays: « Wie de mensen leert te sterven, leert hen te leven ». Dit lijkt vandaag een probleem te zijn. In het begin

Lees meer "

DE COVID-19 DIAGONAAL

Beste lezers, Ik schrijf deze tekst op een zondag, 29 maart. Iets meer dan 10 dagen na het begin van deze periode van opsluiting voor

Lees meer "

INSLUITING EN VERVAL

In De Pest, laat Albert Camus een priester, Vader Paneloux, spreken. Hij sprak over de pest als een « verlossing », met andere woorden een straf van

Lees meer "

HAND OP DE STAD

Schaarbeek, zaterdag 25 april. Bulldozers en graafmachines verstoren de stilte en rust van de woestenij van Josaphat en graven een 140 meter lange en 7

Lees meer "

TRANSMISSIESTORING

« …in het hedendaagse gezin in de geïndustrialiseerde landen raken de vaardigheden, niet alleen van de vader maar van beide ouders, tijdens hun leven verouderd, zodat

Lees meer "

CLAP VAN HET EINDE

Op het moment dat ik dit schrijf, is het onmogelijk te weten of de algemene inperking zal zijn opgeheven, of het lelijke virus naar elders

Lees meer "

BELEID EN TECHNOLOGIE

Op dinsdag 27 november 2018 organiseerde het Maison du livre een debat getiteld « Progrès choisi ou subi? » Verscheidene vertegenwoordigers van de partijen van de Federatie

Lees meer "

WOORDEN DIE LIEGEN

Zoals bekend is Propaganda het grondwerk van de moderne reclame, geschreven door de neef van Freud, Edward Bernays, die de ontdekkingen van de psychologie van

Lees meer "

OPEN FORUM VOOR TRANSHUMANISTEN

L’Obs, een voorheen gerenommeerd Frans weekblad, kopte op 17 oktober « Kunstmatige intelligentie ontwricht ons leven »(1). « Op de omslag, een portret van Yann Le Cun op

Lees meer "

WE ZIJN GEVANGEN IN DE SHOW

In een periode van grote verwarring, waarin de persoonlijke waarneming van de voortdurende verloedering van de wereld en de afwezigheid van een gemeenschappelijk discours over

Lees meer "

MAAR WAT HEBBEN WE JE AANGEDAAN?

* Uitspraak van de TV-presentator Yvan Le Bolloc’h, Frans acteur en musicus, tijdens een debat over pensioenen op de TV-zender BFM:  https://www.huffingtonpost.fr/entry/yvan-le-bolloch-excede-sur-la-reforme-des-retraites-je-veux-pas-crever-au-boulot_fr_5dfa35c5e4b0969b618e4f21 Een kreet, onder

Lees meer "

GEGEVENS STRIKE

De verslechtering van de arbeidsomstandigheden in de gezondheidssector is overduidelijk. Artsen en verpleegkundigen vertellen ons dat zij nu minstens de helft van hun tijd besteden

Lees meer "

WEIGERING TE BEREIKEN!

De weigering om te reiken is een oud anarchistisch idee. Het is bovenal een absoluut modern idee, geworteld in de hedendaagse kritiek op kapitalistische consumptie

Lees meer "

GOED / SLECHT

Wil de technologische samenleving nog goed en kwaad?Voor haar gaat het er alleen maar om steeds efficiënter te werken, niet om te onderscheiden, te oordelen,

Lees meer "

SEKTARISCHE MILITANTIE

Ik geloofde in activisme, dat doe ik nog steeds, maar met een nieuwe luciditeit door ervaring en de huidige gebeurtenissen. Afhankelijk van het individu, kan

Lees meer "

DUS WAT DOEN WE NU?

« Het dierenparlement kwam bijeen om de gevoelige kwestie te bespreken van het uitsterven van de menselijke soort, dat nu onvermijdelijk leek. « Tenzij wij onmiddellijk al

Lees meer "

DE KUNST VAN MANIPULATIE

Zoals we in de rubriek « Reclamedraden » van het vorige nummer van Kairos (nr. 40) hebben gezien, gaan steeds meer financiële middelen van de reclame-industrie naar

Lees meer "

DE AARD VAN DE MENS

« Praten over vrijheid heeft alleen zin als het de vrijheid is om mensen te vertellen wat ze niet willen horen. George Orwell(1). « Wie belooft de

Lees meer "

ZWARTE ANGER

Zoals altijd het geval is wanneer de geschiedenis plotseling aanleiding geeft tot iets nieuws en tot de verbeelding spreekt, worden wij verrast, overrompeld en hebben

Lees meer "

DE VERLEIDING VAN HET KWAAD

We dachten dat ze het begrepen hadden. De publicisten probeerden te doen alsof ze fatsoenlijk waren geworden en niet langer vrouwen verachtten en de schoonheid

Lees meer "

DE PROEFSCHOOL

Het nieuwe schooljaar is aangebroken. En daarmee wordt de laatste golf van scholen voorbereid die beginnen met het opstellen van de door het Algemeen Bestuur

Lees meer "

WAT TE DOEN MET INDIVIDUELE VRIJHEID?

« Wij zijn de gedegenereerde kinderen geworden van een onethisch voluntarisme, maar met een etiket: « vrijheid »(1).  » André Guigot « Een ethiek, ecologisch gesproken, is een grens

Lees meer "

OVERGANGSVAL ?

Veel milieuactivisten, zowel van oudsher als meer recentelijk verworven, ontwikkelen een totaal vertrouwen in de zogenaamde hernieuwbare energiebronnen tegenover het kwaad dat fossiele brandstoffen zijn.

Lees meer "

DE WOORDEN VAN HET « PACT

Tenzij u naar kreeftenbands hebt gekeken of naar verhalen hebt geluisterd over pizza’s die aan een presidentieel huis in Frankrijk werden geleverd, kan het Pact

Lees meer "

ECOLOGIE EN ONDERWIJS

In de vele debatten over ecologie worden gegevens en statistieken vaak gebruikt en misbruikt. Zij proberen de mensen ervan te overtuigen geen vlees meer te

Lees meer "

LIGGEN, DE ARMEN!

« Welk diskrediet deze beweging ook moge ondervinden van hen die haar beledigen en verontrusten, en die reeds bezig zijn haar te doen boeten voor haar

Lees meer "

GRIEKENLAND ZIET ER SLECHT UIT

Door de intensieve exploitatie van de natuur worden de geografische en geologische grenzen voortdurend verlegd. Om de productie- en consumptieketens te voeden, blijven onze op

Lees meer "

DE DRIE VORMEN VAN RELIGIE

We hebben in een eerdere artikel(1) dat degenen die hun bevolkingen angst moeten aanjagen om ze onder hun heerschappij te houden, de dreiging van een

Lees meer "

LEZEN ADVERTEERDERS KAIROS?

Het speciale nummer van Kairos, Illimitations, was nog maar net van de pers of vele advertenties in ons vlakke land begonnen dezelfde slogan te gebruiken:

Lees meer "

BIJ DE BAND, IN RETRO

Zoals vaak is gezegd, bestaat de kunst van reclame erin haar slachtoffers te manipuleren. Veel mensen denken dat ze de sirenes kunnen weerstaan, maar de

Lees meer "

OP DE GOLF RIJDEN

« Geprivilegieerde steun bieden aan kleine lokale actoren « ,  » Steun aan 50 Belgische landbouwbedrijven bij hun omschakeling naar biologische landbouw « , « Sonnatuurlijke smaak- en kleurstoffen

Lees meer "